Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Tak zrovna od sympatizanta Svobodných bych tenhle článek nečekala. Mít děti není žádná povinnost a společnosti ,natož státu, do těchto aktivit nic není. Každý ať má jen tolik dětí, kolik chce a kolik může sám uživit.

16 3
možnosti
MP

S tím počtem dětí máte pravdu, pokud ten počet není nižší než 2,1 (nikdo nemůže nikomu určovat, zda má mít 5 nebo 10 dětí, ale 2,1 je minimum) a nejsou k tomu opravdu vážné důvody (zdravotní nebo ekonomické). Jinak je to buď lhostejnost k tomu, jak se naše společnost bude vyvíjet (a dotyčnému je jedno, jestli vymřeme nebo ne), a nebo je to sobecký přesun zodpovědnosti na ostatní. Ať chceme nebo ne, jsme společnost...

4 1
možnosti
JH

J56a17n 38H31r22u29š67k67a

21. 1. 2019 12:17

jojo to jsou ti liberálové, co všechny označí za škůdce civilizace a ukáží, že jen jejich způsob vidění světa je ten správný...hotl žádná horká kaše kolem...

8 0
možnosti
Foto

D82a34n 24V32á21v42r29a

21. 1. 2019 13:28

Umíte číst?

0 0
možnosti
MP

Velmi úderně napsáno. Jsou to sice triviality, ale bohužel je skutečně nutné je neustále opakovat. Někteří si totiž neuvědomují, že dítě je něco jiného než domácí zvíře, které si pořizuji jen z rozmaru pro potěšení, a které pokud nechci, tak si ho nepořídím. Abychom přežili jako společnost v čase delším než jedna generace, musíme se rozmnožovat. A protože na dítě musí být vždy 2, je třeba, aby v průměru každý člověk zplodil 2, ještě lépe 2,1 dítěte, aby společnost početně minimálně stagnovala. Není třeba mít 10 dětí, ani 8, ale 2,1 je minimum. A o to se musí povinně snažit každý. Pokud se někdo rozhodne dobrovolně děti nemít, i když by mohl, tak buď je mu jedno, že jako společnost můžeme s tímto přístupem vymřít (potom je takový člověk pro společnost prakticky patogenním prvkem), anebo mu to jedno není, ale sobecky přenáší tuto povinnost na ostatní, kteří musí mít o to víc dětí, aby pokryli i takovéto jedince. Kromě toho v našem důchodovém systému platí, že děti platí důchody generaci svých rodičů, tudíž pokud někdo děti nemá, tak je v důchodu živen dětmi těch, kteří tak sobečtí nebyli.

A také je třeba připomínat, že my všichni co na světě dnes žijeme, tu jsme především proto, že se naši rodiče nerozhodli být bez potomků, stejně tak lidé z desítek a stovek předcházejících generací. Takže nemáme moc právo být najednou takto sobečtí.

13 0
možnosti
JZ

Jako otec tří dětí téměř se vším souhlasím.

Ale tohle "A o to se musí povinně snažit každý." je pro mě přespříliš.

7 0
možnosti
Foto

Napsal jste to poněkud drsně, ale máte pravdu. Stačí si všimnout, kolik našich slavných celebrit, které si nestihly, anebo neměly zájem, pořídit si vlastní rodinu - a všechno své životní úsilí vložily do kariéry, nakonec skončily jako zapšklí, staří lidé bez příbuzných - a bez přátel. Ti zemřeli dřív než oni, anebo ve stáří a nemocech neměli zájem s někým podobným hořekovat nad s ztrátou mládí a obtížemi stáří. ;-( Lidský život se totiž neskládá jen ze života do šedesátky, ale i po ní - a ten již není "procházkou růžovým sadem". A lidský jedinec si musí nejen budovat své postavení a kariéru ve společnosti, ale měl by si vytvořit i vlastní rodinu, a v ní zaujmout své místo jako jejího váženého člena. Není to nic jednoduchého, rodina vyžaduje i obětování, ale je to pro člověka důležité. Staří lidé - v minulosti, to věděli. Karma. R^

17 0
možnosti
PT

Tak jo, presvedcil jste me, tak ja si teda nekolik deti udelam. Diky. Clanek me zachranil.

7 0
možnosti
MT

Super! Perfektně a trefně naprásno! Díky! No řekl bych, že těch, kteří děti nechtějí, aby "spasili planetu" se tento text týká dvojnásob!

5 1
možnosti
Foto

Tak hlavně že jste se nikoho nedotkl a všichni už vědí, co mají dělat. :-)

10 3
možnosti
VJ

V48í10t 33J82ů79z53a

22. 1. 2019 0:53

Má smysl psát něco, co se nikoho nedotkne?

2 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik