Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S těmi Profesionály v televizi je to blbost, tam opakovali pouze díly, které se nezabývaly špionáží KGB, ty rozhodně v té době v ČT nedávali. :-)

0 0
možnosti

on ale psal o příjmu polské TV ;-)

1 0
možnosti

J64i16r90i 11C81e88e

19. 11. 2013 17:07

No, mě spíš příjde, že česká kotlina za 24 let "demokracie" opsala kruh, a míří do stejný prdele, ze který v roce 89 vylezla.

To vše pod vedením demokraticky volených politiků...

Ona zřejmě nebude chyba v režimu (který a priori neměl s komunismem vůbec nic společného, soudě dle Marxe, kterým se soudruzi zaklínali), ale v materiálu...

Když čtu noviny, mám pocit, že jsem masírován propagandou, jak v roce 88, v Ústeckém kraji se opět nedá dýchat, protože soudruzi z ODS+ČSSD solidárně schválili spalování ropných kalů, u potravin mám poslední dobou pocit, že se mě neviditelná ruka trhu snaží otrávit... A kultura? Ta bezduchá masa ibecilní zábavy, valící se prostorem se fakt nedá ke slovu "kultura" přiřadit. Je fajn, že naladím 20 českejch kanálů, ale kdyby vysílaly monoskop, vyšlo by to pro mě nastejno... Kvalitu, hloubku, originální myšlenku člověk zase musí dost intenzivně a dlouho hledat... Atd, atp...

3 0
možnosti

Dobrý článek až po závěr. Autor si mohl odpustit tu trapnou eurofobii.

0 2
možnosti

proč?  bio složky v benzínu...  zákaz rtuťových teploměrů.... úsporné žárovky a likvidace klasických ... rovné banány... regulace množství hmotných rezerv státu ... cukrovary ... a připravované snížení výkonu vysavačů .... atd. atd. :-/;-€

2 0
možnosti

J31a97n 38R43e13j52ž73e44k

19. 11. 2013 2:37

Pane Vávro, naprostý souhlas, díky za detailní rozbor svinského režimu, líp bych to neuměl.:-)

2 1
možnosti

J62a16n 13Š63e51s78t56á28k

18. 11. 2013 23:52

máte tam nepřesnosti, Burda se dala koupit normálně v Praze ve Spálené, obyčejnej kazeťák JVC se dal za plat inženýra koupit novej a ne z bazaru, a dokonce stačil plat ani ne měsíční, v Brně či v Plzni atd. jsme měli tv programů víc, třeba Vídeň, i Supraphon občas vydal Beatles. Pink Floyd, Cohena či Traveling Wilburys, ale o tohle stejně vůbec nešlo, hlavní bylo to, že vás mohl kamkoli poslat nějakej šmejd třeba od StB, takže jste kupodivu ani tu práci mít nemusel;-D

1 0
možnosti

nebo nějaká aktivní soudružka z uličního výboru KSČ, nebo občanského výboru nebo i domovní důvěrnice   Rv;-O

1 0
možnosti

"Jestli vám dneska přijde jak to dnes vedem od deseti k pěti, tak se proberte."

Tak třeba Svobodní by chtěli, abychom se vrátili k tehdejšímu přístupu, s tím, že by znečišťovali soukromníci. A zároveň stoupence ochrany přírody obviňují z kryptokomunismu. (Např. v nedávném článku L. Jakla.)

"Komouši zbourali půlku památek ve většině českých měst, komouši nasekali paneláky všude kam se podíváš."

A znovu, Svobodní, ti největší kapitalisti, by tomu opět dali zelenou. Stavěl by ten, kdo by měl dost peněz, stavební úřady by zrušili, bylo by na každém, co si postaví.

0 3
možnosti

J42a34n 43D82ě79d

19. 11. 2013 8:28

Do čeho jsi to duši dal můj ty Bože...

3 0
možnosti
Foto

Tohle by se klidně dalo parafrázovat i na multikulturalismus: ,,Vtipná je taky představa multikulturalistů, že dnes už to může fungovat. Víte proč? Protože multikulturalismus je utopická ideologie založená na představě, že lidi jsou pracovitý, hodný,poctivý, slušný, zodpovědný a všichni sobě rovný. Což nejsou. Některý lidi jsou zlý, vychcaný, sobecký, lakomý a závistiví a přesně tyhle lidi utopickej systém vždycky časem ovládnou, postřílej naivky co lidem zblbli hlavy a pak svou neschopností přivedou všechny ostatní do záhuby." Jednoduše žádná utopie jaksi nepočítá s přirozeností člověka, jeho motivací a už vůbec nepočítá se zlými lidmi.

3 0
možnosti

Vyčítat autorovi nepřesnosti jako že nebyl jen jeden druh chleba, nýbrž minimálně dva, nebo že v kině běžely i emerický filmy, třeba ET mimozemšťan, je hloupost. Určitá míra básnické licence se akceptuje. Důležitý je celek, který je pravdivý, až se mi z těch dávno zasunutých vzpomínek udělalo špatně.

11 1
možnosti

Jak kdo tu "licenci" akceptuje. Zvlášť, když jde o politické záležitosti. V dost věcech autor přestřelil (něco jsou vyslovené lži, jako třeba právě ty filmy z USA a obecně ze Západu, kterých se tu prokazatelně promítalo dost) a zobrazil dobu před r. '89 v temnějších barvách, než byla pravda, a to včetně výběru fotek – paradoxně se to podobá komunistické propagandě, která rovněž zobrazovala z kapitalismu jen ty nejhorší skutečnosti a patřičně expresivně je podávala. Když už někdo zabrousí do těchto citlivých vod, tak musí mít vyprecizované argumenty, fakticky přesné. Takhle je to na h.wno, prostě taková vtipná agitka proti komoušům.

Ještě bych chtěl dodat, že kdyby antikomo strany za posledních 23 let takovým způsobem neprodělaly důvěru národa, kterou po Listopadu měly, tak by tu dnes nemusel kdejaký pisálek dokolečka psát články "vysvětlující", jak to bylo za komoušů strašné. Dnešní komunisté žijí a sílí z chyb a zločinů pravice!

0 0
možnosti

Autor to pěkně vystihl, ale musí brát v úvahu i znaky doby. Počítačů v té době bylo opravdu po málu na celém světě. Elektronika byla drahá všude (japonský přehrávač SONY stál v USA klidně tři platy). S emisema se taky neprděli skoro nikde, nějaké filtry ani neexistovaly a co dokázaly freony víme. Že si šlo zahrát hry jen na pouti? Ono ty herny s automaty ATARI taky nebyly všude ani na západě. A tak by se dalo pokračovat. Při té kritice je dobré brát v úvahu co tehdy bylo vůbec možné.

1 2
možnosti

J52a37n 26T23o56m50s

1. 11. 2013 19:25

Autor u mě má jeden palec nahoru za to, že se nebál expresivity a druhý palec nahoru za to, že skutečně dokáže lidi probírat z jejich přihlouplého "ale jojo" a "ale nene" co se poslední dobou točí kolem otázek levice. Levice tento stát ani lidi v něm nezachrání. Nikdy. A ne, nedokáže to ani pravice. Naučte se lidi, že pravda není vlevo, není vpravo, není nahoře ani dole a až vůbec není vepředu ani vzadu, pravda se VŽDY pohybuje někde kolem středu. Někdy je nachýlena jedním směrem, někdy druhým, ale je vždy někde mezi. Jen hlupák jde úplně doleva nebo úplně doprava. Úspěch tkví ve zlaté střední cestě, obojí musí být v rovnováze. Pravice krade? Levice je pro lidi? Kecy. Kradou obě strany přibližně stejně a obě dokáží lidem nadělat v životech pořádnou paseku, když se jim k tomu dá příležitost, jen to každá udělá trochu jinak.

4 1
možnosti

Už mnohem dříve toto někteří věděli: "Dajž to milý Buoh, bysme vždy v prostředek uhodili!" (Jan Rokycana, pol. 15. stol.)

Jinak díky za velmi rozumný koment, za svůj pětatřicetiletý život jsem došel k podobným závěrům. R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS