Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST

b1s1t

21. 6. 2011 21:55
Nesouhlasím

Nesouhlasím především s tvrzením, že to, co se dělo v roce 1989 bylo ilegální.

Možná něco ano (ale to se píš týká podsvětí), ale rozhodně k ilegálním činnostem nepatřily manifestace studentů, demonstrace z druhé poloviny listopadu ani generální stávka. "Převrat" proběhl podle ústavy. Generální stávka byla nutným předpokladem - v té době totiž existovala odvolatelnost politiků lidem, byli jsme lidová demokracie. Nelegální byly až některé činnosti v letech 1990 - 1993. Zrušení "socialistické ústavy" bez referenda nebylo příliš košér. Změna státní celistvosti bez referenda už trochu zavání vlastizradou.

0 0
možnosti
IK

Ivan 1

20. 6. 2011 23:28
Už se stalo,

demokracie je zrušena.

0 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

20. 6. 2011 20:53
naprosto mimo - pravdu má habit

RvRvRv

0 0
možnosti
M

mamlas

20. 6. 2011 19:47
S timto textem

se nelze jinak nez uplne stotoznit... Sam se povazuju jeste za mladeho cloveka a o to vic me zarazi, kdyz i lide starsi a rekl bych tedy, ze i politicky vyspelejsi, kritizuji odborare retorikou okopirovanou z medii..

Skoro bych rekl, ze cechacek nepotrebuje ani demokracii,  ani svobodu - cechackovi staci ke stesti kdyz je natom nekdo hur nez on sam...

0 0
možnosti
CSZ

cinklá státní zakázka

20. 6. 2011 17:23
Nic víc si nepřeju,

než aby lidé konečně sundali modré, oranžové nebo jinak barevné klapky z očí a uvědomili si, že tahle celá země už není jejich. A za chvilku že jim nebude patřit ani střecha nad hlavou a vůbec nic. Ať bude vládnou kdokoli z poslední 20 leté historie. Autorovi karma. R^[>-]

1 0
možnosti

STOP 09

22. 6. 2011 21:39
Re: Nic víc si nepřeju,

bohužel máš pravdu

0 0
možnosti
GS

jam123

20. 6. 2011 17:17
ne zcela souhlasim, ale presto karma

odborari pozadovali neco extra pro uzkou skupinu lidi. v dobe kdy vetsina inteligentniho naroda vola po rovnosti pred pravem a povinostmi, oni chteji jina prava pro sebe. to nerikam ve smyslu, muj soused ma kravu, ja kravu nemam ani ji nechci, ale chci aby jemu chcipla. to tak proste je, nikdo nema narok na kravu, zel bohu.

ale jinak souhlasim: s tim ze vlada je jedna z nejhorsich, s tim ze spolecnost je rozvracena a nemocna a ze s tim je treba neco delat.

0 0
možnosti
B

bimbo1

20. 6. 2011 20:48
Re: ne zcela souhlasim, ale presto karma

jasně, když stejně a rovně, tak stejné zdr. a soc. pojištění a stejné daně pro všechny. S tím souhlasím. Ale proč se škubou jen ti, u kterých to je nejjednodušší a to jsou zaměstnanci.A kupodivu jsou tou nejpočetnější skupinou. A dělají to všechny vlády už 20 let.

0 0
možnosti
L

Lobos

20. 6. 2011 17:13
Konecne docela slusny clanek....

Docela jsem si dobre pocetl.....R^

0 0
možnosti
P

Padela

20. 6. 2011 14:43
Díky

Přečetla, souhlasila a sdílí  ;-) 

"Rozděl a panuj" - to se jim opravdu povedlo, hlavně mladí x starší a podnikatelé x zaměstnanci, pak taky doktoři x všichni a všichni x odbory

0 0
možnosti
MH

Ruby Cairo

20. 6. 2011 9:48
Demonstrace versus stávka

Demonstrace a protesty, jejichž cílem bude vytvořit odpovídající tlak nejen na odstoupení stávající vlády, ale i radikální proměnu celé politické scény určitě ano (inspirovat se můžeme např. událostmi na Islandu, či ve Španělsku), stávka, při které jde jedné skupině lidí o navýšení platů na úkor druhých, rozhodně ne. A snad si dnes už nikdo nemůže myslet, že kdyby místo stávající vládní garnitury nastoupil Bohouš Sobotka se svou partou a komunisty, že by se něco mohlo výrazně změnit, snad kromě dalšího navýšení jeijch soukromých kont.

0 0
možnosti
G

Gašpo

20. 6. 2011 11:44
Re: Demonstrace versus stávka

Vtip je v tom, že každé hnutie za takýmto účelom dopadne úplne rovnako ako táto stávka. Pre modré ovce bude príliš červené a pre oranžové ovce bude príliš modré. A nejaké tie zištné úmysly vrcholných organizátorov takého hnutia médiá určite nájdu. A celé to skončí zase fiaskom. Ovce sa navzájom vymlátia a "vrchnosť" z toho vyjde zase posilnená.

Tu nikto nevolá po tom, že sme mali vyjsť do ulíc spolu s odborármi. Ja by som to určite neurobil, Zavadil a spol. je jasný dovod. Tu ide o kampaň ktorá bola rozpútaná proti ľuďom v depách z ktorých vačšine išlo hlavne o poukázanie na skorumpovanosť politického systému. Nešli do stávky pre vyššie platy. Šli do nej že ak chce vláda škrtať a šetriť, mala by sa zamerať najskor na korupciu. Tej sa ale vyhýba ako čert krížu a mlží to nejakými trápnymi "balíčkami". Prečo tomu tak je?

0 0
možnosti
A

aminux

19. 6. 2011 23:58
Děkuji

Děkuji za rozumný názor. Pro ty co zesměšňují odboráře, vzpomeňte si na rok 89. těm listopadovým událostem předcházela řada menších akcí, protestů, demonstrací atd. Je možné, že toto vyústí taky v něco většího. Anebo taky ne. Někdy si přeju, aby všechny reformy prošli a lidi padli vyloženě na hubu. Pak se možná proberou. Jestli nebude pozdě.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

20. 6. 2011 0:40
Re: Děkuji

... je tady drobný rozdíl - ti milicionáři, co dnes stávkují, tenkrát byli připraveni rozmlátit těm demonstrujícím "fakanům" hubu... dnes jsou hrdinové, protože nic neriskují...

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik