Dan Vávra

A DOST!

14. 04. 2011 0:39:39
Dvacetiletý marasmus vrcholí. Příšerná reality šou, se stále stejnými tragikomickými amatéry v hlavních rolích, eskaluje v šlendriánském porno finále. Diváci u obrazovek si zvrací na koberce, ale nemůžou nikam přepnout, protože jim režisér sebral dálkové ovladače. Už toho bylo opravdu dost!

Na začátek jen krátké ohlédnutí do minulosti. Slavný šéf FBI J.E.Hoover v padesátých letech zcela zásadně popíral, že by mohlo existovat něco jako mafie. Teprve, když se v roce 1957 úplnou náhodou v Apalachinu proflákla schůzla více než sto hlav organizovaného zločinu, Hoover začal předstírat, že s tím něco bude dělat. Nedělal. Začal se o to pokoušet až budoucí prezident JFK se svým bratrem. Oba byli zavražděni.

Po desítkách let řádění Cosa Nostry v USA, po prohibici, Al Caponovi, Lucky Lucianovi a desítkách dalších, byla potřeba náhoda a osobní iniciativa obyčejného řadového policisty, aby FBI uznala, že existuje organizovaný zločin a až dlouhá léta po smrti Hoovera se začlo spekulovat, že ho mafie držela v šachu fotografiemi, na kterých má v ústech pánské přirození a objevovat důkazy, že se s hlavami mafie šéf FBI dlouhodobě scházel a sám držel pomocí neuvěřitelných kvant špíny v šachu celou řadu politiků.

Proč o tom mluvím? Protože jsme v úplně stejné situaci. Dvacet let létají vzduchem stamiliardové skandály a aféry. Dvacet let nám stále stejná parta hic tvrdí, že s "nima" zatočí. Za dvacet let nezatočila s nikým. Jediný politik, nebo státní úředník neskončil v teplákách (jak dneska mnozí politici s oblibou označují vězení). Jediná velká kauza se nevyřešila. Žádná korupční aféra nikdy nebyla vyšetřena. Pokud už to náhodou vypadalo, že by se mohlo podařit chytit nějakou velkou rybu, tak se jí podařilo uprchnout a teď se nám směje z nějakých ostrovů, nebo jí někdo odpráskl. Když začnete spekulovat, že tohle přece není možné a někdo musí stát v pozadí, všichni se vám vysmějí, že jste konspirační teoretik. Stejně jako se Hoover smál těm, kteří tvrdili, že v USA existuje organizovaný zločin.

Nejhorší, co se jakému politikovi u nás stalo, byla demise. Média to obvykle oslavují jako veliké vítězství, onen jedinec se ovšem následně vyvaluje s holkama na jachtách, pokuřuje doutníček a vesele se směje. Až se začne nudit, nebo prachy dojdou, klidně se může vrátit zpátky, protože je přece "očištěn" a nic se mu "nedokázalo". To může považovat za trest opravdu jen retardovaný kretén. U nás to, jak se zdá, stačí.

V žebříčku zkorumpovaných států jsme léta na předních místech. Stavby, které stojí v zahraničí miliardu u nás stojí tři. Novináři, kteří si mezi sebou vykládají historky o tom, kdo tahá za čí šňůrky, vedou v televizi erudované debaty o volebních programech a předstírají, že nevědí, že jediným programem všech těch komiků je rozkrádání našeho majetku.

Král je nahý, ale všichni se tváří, že jeho nové luxusní kvádro je fakt sexy.

Špičkoví policisté, pokud strkají prsty kam nemají a snaží se rozkrýt organizovaný zločin, jsou zavíráni do vazby a následně prchají do zahraničí v obavě o život (a jsou oceňování od FBI). Když o tom někdo náhodou natočí reportáž, nestane se NIC. Největší bezpečnostní starost ovšem dělá našim elitám "návrat" komunismu, nebo asi tři stovky skinheadů, kterým je věnována stejná pozornost, jako kdyby jsme se nacházeli těsně před vyhlášením čtvrté říše.

Kdo za to může? Levice? Pravice? Černoprdelnice? Na levo i na pravo je dvacet let stejná parta. Na koho si vzpomenete, hraje tohle divadlo už dvacet roků. Mnozí už párkrát změnili tým, ale jede se dál. V Otázkách Václava Moravce na sebe hulákají, nadávají si do zlodějů a pak spolu sedí v jedné správní radě a kryjí si záda. Jedni mají vnitro, druzí mají průmysl, třetí mají místní rozvoj a jako pijavice sají prachy co to dá. František Ringo Čech to shrnul vcelku přesně. Škoda, že tak pozdě.

Dvacet let se reformuje zdravotnictví.

Dvacet let se reformuje školství a věda

Dvacet let se refromuje justice a policie.

Dvacet let se reformuje volební systém.

Dvacet let je to čím dál tím horší.

Pokaždé, když se v téhle parťě nějakým zázrakem vyskytne někdo nový, kdo by mohl nějak ohrozit zavedený systém, nebo kdo by se chtěl taky podílet na porcování kořisti, odělají ho. Skončila ODA, SZ, Čunek, Bárta. Skončili všichni stejně - kvůli nějaké šílené pseudokauze, která se následně nikdy neprokáže. Potom někdo přetáhne nějaké podezřelé hovada v parlamentu na svou stranu, ty nějakou dobu pindají o státotvornosti a reformách a následně zmizí v propadlišti dějin s pěknou trafikou.

Když někdo NOVÝ řekne, že je potřeba sehnat klientům kurvy, nastane peklo na zemi. Když nějakou STAROU známou firmu nahrajete na video, jak na férovku řiká, že zařídí kšeft za deset miliard, nestane se NIC.

UŽ TOHO BYLO DO PRDELE DOST! POHÁR TRPĚLIVOSTI PŘETEKL!

Co s tím? Co s tím sakra můžeme dělat?

Vykopat je svinským krokem! Je úplně jedno, jestli jste volili Losnu, nebo Mažňáka. Oba jsou stejná pakáž. I Bahňák. Zapomeňte na ně! Je potřeba velký úklid. Tahle vláda a všichni kdo sedí v parlamentu musí pryč, jinak budeme po volbách zase čučet co se to děje za prasárny.

Je potřeba udělat následující:

1. Zapomeňte, že za nás něco vyřeší EU. Tam sedí ještě větší pakáž, než máme doma. Jednotlivé státy tam odsunují ty jedince, kteří už jsou doma pro své skandály neudržitelní. Nevěříte, přečtěte si třeba TOHLE a ono vás to po několika vyzvraceních přejde.

2. Zapomeňte, že existuje někdo, kdo tam dvacet let sedí a má čistý štít. Jen těžko můžete dvacet let sedět mezi zločinci a nevšimnout si, že dělají něco špatného. Zapomeňte na ně!

3. Zapomeňte na kecy o reformách, které je teď naprosto nutně potřeba udělat, jinak se stanou strašné věci. Strašné věci se dějí teď! A jestli se něco neděje, tak to jsou skutečné reformy!

4. Zapomeňte na to, že Kalousek, nebo kdokoli jiný, je jediný člověk v téhle zemi, který dokáže zavést reformy. Kalousek toho dokázal opravdu "hodně", ale reformy to rozhodně nejsou. V téhle zemi jsou stovky ekonomů, kteří by ji dokázali vyvést ze sraček a největší překážkou v tom je právě Kalousek.

5. Nechte padnout vládu. Jsou potřeba nové volby.

6. Pokud chcete, aby se změnila vaše oblíbená strana k lepšímu, je potřeba tam udělat pořádek, aby už z krajů nekandidovala korytářská pakáž. Přihlašte se do své strany a začněte v ní odspoda aktivně čistit. Předsedstavitele stran volí delegáti z regionů. Delegáti z regionů nesmí volit přád ty stejná hovada.

7. Nevolte nikoho kdo tam už byl. Je jedno jestli jste nalevo, nebo napravo. Volte někoho jiného.

8. Vykašlete se na loutky a kašpárky typu Švejnara a Fischera. Ti nás opravdu nespasí. Jediné co umí, je hezky se culit a vykládat líbivé kecy, zatímco jim za zdády pijavice vesele sají dál.

9. Nevěřte novinám. Lžou. Strašně lžou.

10. Musíme změnit volební systém a zabránit patpvým situacím a slabým vládám.

11. Až skončí volby a projdou jenom nové malé strany, nenechte se znechutit tím co nastane. Bude to řežba. Staré struktury po nich půjdou stejně, jako dneska po VV a spousty malých Napoleonů z neznámých pidistran si budou vzájemně házet klacky pod nohy. Cílem ale je, aby z tohohle kvasu vyšly nové osobnosti, které ho dokážou zvládnout. Hrdinové se neukážou v dobách míru, ale ve válce.

Už toho bylo opravdu dost!

Cestou z téhle žumpy jsou NOVÉ volby, ve kterých budou zvoleni NOVÍ lidé.


Autor: Dan Vávra | karma: 40.77 | přečteno: 4955 ×
Poslední články autora