Diskuse

Česká pošta - roznos spamu a ztrácení zásilek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nic divného pod sluncem. :o( Před MD jsem pracovala jako vedoucí poboček v jedné bance. Jednou tam pošťačka nakráčela středem skrze přeplněnou pobočku čekajících klientů a se slovy "já nemám čas tu čekat" zamířila přímo k pokladně, kde stál klient vybírající si hotovost ze svého účtu. Neomaleně se přes něj nahnula a doslova hodila pokladní do klína štos dopisů a cpala jí formulář k podepsání. Když jsem po ní vystartovala, ještě se divila, proč ji ženu od kasy. Že vlezla cizímu člověku pomalu do peněženky a chovala se jako buran, zřejmě nepochopila dodnes.

No a perlička byla, když po čase nechala na zemi před pobočkou štos podlouhlých obálek plných platebních karet klientů!!! Neměla čas počkat pár minut, než pobočka otevře, tak to tam prostě hodila a šla. Čekající klienti banky mi to potvrdili. Vedoucí tamní pošty byla podobného ražení jako její podřízená, takže stížnost banky proběhla, ale ty dvě tam stále pracují...co na to říct...prostě pošťáci nejsou nijak extra na úrovni jako lidi; a dle toho to tam taky vypadá. Kdo něco umí, ten asi pracuje jinde a ne jako doručovatel.

0 0
možnosti

Všechno je o lidech, ale když na to všichni kašlou a vedoucí to kryje, něco tu smrdí, také mám zásobu historek většinou z doby,kdy jsem jako matka na mateřské na malém městě hojně nakupovala po internetu a pro balíky do ruky si permanentně chodila na poštu :( doručenka s datem a časem vytištěná na počítači a vhozená do schránky v 8, přičemž na doručence byl čas11 hodin atd atd...prostě svinstvo. Od té doby cokoliv co jen trochu jde, posílám PPL - taky žádný zázrak, ale aspoň země ještě nikdy nezkusili dělat blbce.

0 0
možnosti
Foto

Je to o lidech.  Pošťácká práce je velmi specifická a zahrnuje perfektní znalost pošťáka o jeho rajonu.  Před zhruba dvěma lety s sloučily rajony tak, že to co dříve dělaly dvě pošťačky, dnes dělá jedna.  Dále se propustili lidé, kteří zatřiďovali poštu do okrsků, takže to opět musí dělat pošťačky, než vyrazí na svůj rajon.  V praxi to vypadá tak, že přijdou kolem 5:00 hod do práce i když reálně začínají v 7:00  a přibližně do 8:00 třídí poštu.  Pak musí skládat letáky,  to znamená od mnoha firem seskupit letáky do jednoho balíčku.  Na jednu pošťačku je to přibližně 400 až 600 balíčků.  Do toho nosí rekomanda a důchody.  Dále musí prodávat igráčky, losy, do nedávna cigarety a tzv. produkty smluvních partnerů, což jsou různé pojistky.   Pošťačky tak tak roznesou poštu a letáky.   Každý den v průměru musí věnovat bezplatně poště 2-3 hodiny na víc.  Na konci měsíce na ně řvou, že nesplnili produktovou část a neprodali dost zboží a je jim z platu kolem 12 tis. čistého strženo kolem 2 tis a vyhrožováno dalšími sankcemi.   Nedivte se proto, když vám nechodí dopisy.  Třeba paní pošťačka jen pochopila trend České pošty, poštu odbývá, ale prodává produkty a zboží. Pokud to tak dělá, věřím, že je i nejlépe hodnocená.

0 0
možnosti

Víte, nikdo je tam nedrží. Možná kdyby se začaly bouřit i pošťačky, začalo by se něco dít...jenže na těchto low-costových pozicích většinou cílevědomí lidé nepracují a radši po sobě nechají šlapat...co s tím? Jejich boj, moje peníze/dopis/balík - moje stížnost....

0 0
možnosti

P17a71v96e67l 34H46e25k

6. 3. 2014 9:14

Smutné, já si naopak ČP nemůžu vynachválit, holt, je to o lidech.

1 0
možnosti