Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TOP09 že jsou polulističtí SOCIALISTI ??? ... ;-D ;-€ ... to jste si něco šlehnul???

Je to strana pro horních 10.000 ....................................... nic víc, nic míň. 

Tak to prostě JE. Máte-li miliony, či aspoň modrou krev, tak prosím.

Jinak tam nelezte!  Rv

2 3
možnosti
Foto

A to že to jsou sociialisti a že je to strana pro horních 10000 se nějak vylučuje?8-o

1 0
možnosti

Každá doba přináši svoje pošuky...

2 1
možnosti
Foto

Svobodní jsou pro mě naprosto nedůvěryhodná strana a jejich program se nikdy nesmí realizovat. Považuji za povinnost demokraticky smýšlejícího člověka proti stranám tohoto typu vystupovat.

2 11
možnosti

A proč si to myslíte?

0 0
možnosti

Jen taková maličkost pane Vávra, co mne vadí na propagaci - znak. Vykastrovaný beran nikdy nic nevyhraje, heraldicky je to obrovské faux pas, ono to znamená, že nositel je zrádce (krále). Tak buď změňte znak na něco jiného úplně, anebo opravte berana tak jak má být.

4 3
možnosti

beran ve skoku bez vybarvené zbroje a bez pohlaví je opravdu hodně amatérské ;-D

3 1
možnosti

Dokud budou Svobodní vystupovat ve stylu "všichni jsou socialisté, jen my jsme Svobodní", tak proti nim ochotně povedu antikampaň.

4 3
možnosti

Slova pravého socialisty! :-/

5 1
možnosti

Svobodní mi jsou programem velmi sympatičtí. Ovšem jejich přesvědčení, že to co navrhují může fungovat, jejich inteligenci v mých očích velmi sráží. Jejich program je pro sebevědomé, inteligentní lidi, schopné se prosadit a nespoléhat na pomoc státu - a jimi navrhované změny politického systému a zákonů také. Bohužel zapomínají počítat s tím, že průměrný český občan se chce mít dobře hned a ze státního. Pokud by byla šance na změnu našeho politického systému na něco podobného Athenské demokracii, svobodní by byli číslo 1. Ta šance s naší společností ovšem není a nebude.

1 5
možnosti
Foto

To máte pravdu, že v dnešní společnosti se nemohou prosadit. Ale společnost se může měnit jen pokud ji bude předložena nějaká vize. Budete -li pořád nabízet jen pivo a guláš, tak nezměníte nic.

6 0
možnosti

kdyby se spojili s piraty tak uz jsou ve snemovne :-)

kazdopadne to chce vice nezkorumpovanych osobnosti v cele strany, pak to jiz jiste zvladnou.

0 0
možnosti

tím by spíše obě strany ztratili. Ztratili by svoji "výlučnost", autenticitu.

2 0
možnosti

..nevolil jsem svobodné a asi nikdy je volit nebudu.....ale musím uznat, že svým pozvolným tahem postupně získavají na váze...a je šance že v příštích volbách moho zabodovat.....

0 0
možnosti

Vidím to tedy trochu jinak :

1. Souhlasím s panem Nejedlíkem, že příliv hlasů je z význmné části způsoben hlasy protestními, které se v příštích volbách mohou přestěhovat k jiným stranám.

2. Schopnost prodat vlastní stranu voličům je tristní. Troufám si tvrdit, že polovina voličů vůbec netuší, že strana Svobodných vůbec existuje. I ti Piráti jsou víc v povědomí. Pokud nebude strana všeobecně známá, nikdy nemá šanci dr do parlamerntu dostat.

3. Volební program je sice ideově velmi zajímavý, ale nekonzistentní a podle mého názoru by se podle něj vládnout nedalo. Jednotlivé části na sebe nenavazují - nakonec pan Škrabánek dole v diskuzi Vás nachytal na švetkách, či spíš na zemědělství. Svého času jsem si dal tu práci a spočítal dopad volebního programu na státní rozpočet a výsledek byl další deficit ve výši 160-180 mld. CZK a to mi přijde docela dost.

4. Izolovanost a vymezování proti všem - s nulovým koaličním potenciálem neprosadíte naprosto nic.

5. Myšlenka, že autentický pravicový volič se přece nemůže rozhodovat mezi Svobodnými a TOP09 či KDU-ČSL, je spíš vlastní přání než výsledek analýzy. Lidovci jsou naopak přeborníci v tom, jak z malé voličské podpory dovedou vytěžit maximum. Místo jejich odsuzování byste se od nich měli učit. Přes to všechno jsem nakonec Svobodné volil. Jednak kvůli tomu, že strany, které měly šanci se dostat do parlamentu, byly až na jednu vyjímku nepřijatelné (vyjímkou byla právě TOP09 - ale proč volit stranu, která již před volbami říká, že jde do opozice), ale hlavně kvůli myšlence a cíli malého státu. Myslím si, že čím větší podporu  dostanete, tím budete mít větší sílu svůj volební program dále šířit a vylepšovat. Svůj hlas rozhodně nepovažuji za propadlý nebo zbytečný. Do dalších voleb vás čeká ještě spousta práce a přeji Vám v ní hodně úspěchů.

5 2
možnosti

Jen jsem nakoukl a snad jen doplním že ta nesystémovost v programu je mnohem více patrná třeba u dopravy, životního prostředí... Mám pocit že tvůrci programu zdaleka nedomysleli to jak dalekosáhlé (pro většinu) negativní důsledky by mělo naplnění v praxi..

0 1
možnosti

Taky jsem o vás chvíli uvažoval, ale prvky přímé demokracie jako je "lidové veto" rozhodně nepovažuji za pravicové, naopak za velmi levicově-populistické a ve stylu "veškerá moc patří pracujícímu lidu". S vámi by byla stejná sranda jako s Okamurou nebo Babišem, možná ještě větší. Navíc nevím, proč volit stranu, která se tak ostře a s takovým pohrdáním vymezuje proti úplně všem, tudíž má už předem nulový koaliční potenciál, přesně jako Okamura, takže ze svého programu byste stejně prosadili kulový, narozdíl třeba od těch vysmívaných lidovců. Začněte už kurnik myslet trochu dospěle, kluci, nebo budete za chvíli opravdu legrační jako ta Bobo! :-)

1 3
možnosti

Bože můj, aspoň minimum kdybyste si o tom přečetl. Lidové veto je levicově populistické?

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik