Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Vyborný, střízlivý, a přitom vtipný a korektní článek. 

Zde rovněž pár zajímavostí : 

Pár poznámek na téma KOMUNISMUS: http://uloz.to/xdXG3HK/par-poznamek-na-tema-komunismus-clr-pdf

 

Stáhněte si to, prohlídněte – a hlavně to pošlete všem rudomozkům aoranžomozkům – ať tam ZAŠKRTNOU JEDINOU VĚC, KTERÁ NENÍ PRAVDIVÁ! A budoukoukat jako puci! :-(

2 1
možnosti
IV

Předpokládám, že je článek psán pro jednodušší jedince - "třicetikorunáče", takže nemá cenu se zmiňovat o absenci svobody slova, tisku, o svobodných volbách nemluvě, všeobecnému trendu chovat se k zákazníkům jako hulvát (proč ne, když nelze zkrachovat) apod. - to si pamatuju z dob bolševika já, ač tehdy dítě až mládež.

Jo, banány jsme neměli, maso taky moc ne, ale nevzpomínám si, že by mi tohle nějak vadilo.

4 0
možnosti
Foto

Češi, nehádejte se ... Hezký článěk, je celkem smutné, že po tolika letech furt řeší významná část lidí minulost a né budoucnost nebo přítomnost. Ještě větší škoda, že se o tomhle k-komplexu furt mluví a dělá se tak reklama. A téměř k slzám už může člověka dohnat stále větší popularita komančů mezi mladými, hloupými, kteří prostě hledají nějakou radikální změnu v domnění že se odizolujou od stáda a budou ti chytřejší. Kór když se většina dnešních představitelů KSČM ani neshodne na tom co chtějí, jedni mluví o normální levicové politice, druzí o znárodňování, no co ... jejich voliče to stejně nezajimá, oni je kvůli programu ani názorům nevolí.

0 0
možnosti
JR

Mezi "mladými, hloupými" (mmch, kam se počítáš ty? ;-)) jsou nejpopulárnější Piráti, DSSS a Karlík Trautenberk, rozhodně ne komunisté, tak si ty slzy šetři.

A k tomu věčnému "řešení" minulosti – ono totiž skrze debaty o komunistické minulosti lidé řeší žhavou kapitalistickou současnost. Srovnávání je lidskou přirozeností, o to více, oč více melou dnešní propagandistické mlýny, to prostě lidí donutí k tomu, aby k minulosti zaujali nějaký postoj a nenechali ji spát, aby bojovali o její výklad. Trefně to vystihl Orwell: "Kdo je pánem nad minulostí je pánem nad současností. A kdo má v rukou současnost, má v rukou i budoucnost."

0 0
možnosti
ML

Dane. Myslím, že článků proti komunismu je dost a paradoxně to spíše vliv komunistů posiluje. Myslím, že není podstatné řešit zda byl jeden nebo dva sýry. Doba stála za prd. Ovšem jak pro koho. Píšeš: "Jedinej kdo může toužit po návratu těchhle časů jsou ... individua, kterejm ke štěstí stačilo levný pivo, salám a Žena za pultem večer v televizi."

Je ale nutné pochopit, že takových lidí je většina. Tito lidé se měli tehdy dobře. Měli jídlo, občas si i čím vytřít zadek, neměli potřebu remcat, protože tu samou večeři a to samé auto měli všichni v ulici. On se měl dobře a z jeho zcela sobeckého pohledu mu bylo ukradený, že tvoje babička přišla o statek. Ten člověk ani netušil, že může mít něco lepšího co už bylo běžně na západě.

Ovšem dnes ten člověk vidí vše co by mohl mít ale nemůže, protože z jeho pohledu nemůže udělat víc pro to aby to získal (na kecy o tom, že šanci má každý nevěří - nemá na to prostě mozkovou kapacitu, sílu, zdraví, ...). Pak ale přesně tyhle kecy o příležitostech slyší od těch největších h***jzlů, kteří ještě mlaskají z peněz co jim ukradl. Tihle lidi si nemůžou koupit jiný než ten odporný buřt z alberta, protože na jiný nemají. A jim bude stále někdo vykládat jak to bylo za komunistů špatný. Ne pro ně to špatný nebylo. Protože měli sice stejný ho***no, ale neměli komu závidět něco lepšího.

Dane, jsme bývalí kolegové, dokonce volíme i stejnou stranu, ale můj názor je, že je potřeba přestat strašit komunismem. Komunismus není strašák, navíc pokud chceš o své pravdě přesvědčit masu lidí nesmíš je strašit něčím co se jim líbilo. Podle mě je naopak nutné přijmout tu myšlenku že JIM se to tehdy líbilo a poukázat na výhody, které by těmto lidem mohli přibýt pokud si budou přát tu samou změnu v současném systému co chceš ty.

Ti lidé obvykle nechtějí vrátit komunismus, ale nechtějí ten marast od lidí vyhrožujících jim komunismem - možná i proto jim to hodí - aby tyhle komunistobijce nas***ali.

4 0
možnosti
PM

oranzovou kuchyn sme meli taky

0 0
možnosti
ZU

Je mi 57 zařídil jsem si omezenou svobodu,bezjakékoli spolupráce.Žil jsem naplno a zneužíval hlouposti komoušů.Myslím,že jste v té době nežil!Stýkal jsem se se sslušným i lidmi a nebál se mluvit o čemkoli.Dnes s tím mám větší problém.

6 10
možnosti
MR

M96i72l23a83n 47R73a58d29e42k

25. 10. 2013 2:39

jo, dnes aby jste se bal ricto sve mineni, muzete byt stihan, poslan do Mirova, Leopoldova.....

8 1
možnosti
Foto

Pokus o objektivitu tak úplně nedopadl...nicméně...dobrých postřehů je blogu dost :) R^

1 0
možnosti
PB

P32a14v35e94l 67B84a10r55á82k

24. 10. 2013 18:51

Článek se mi velmi líbil a myslím si, že je v něm hodně pravdy. Přestože sám jsem si komunismus (naštěstí) moc neužil. Když se zvonilo klíčema bylo mi šest. Něco si ale pamatuju.

Pamatuju si, že když jsme měli jednou za rok na velikonoce ananas(!!!!) a banány, že to byla velká událost. A hlavně, že jsem to jako fakt opravdu něco významného takhle bral. Jak absurdní to z dnešního pohledu je.

Co si pamatuju lépe je devadesátej druhej, kdy jsem jel s rodičema na dovolenou do Itálie. A když jsme přijeli do první rakouské vesničky, tak jsem měl pocit, že je to tam prostě takové čistší, pěknější, barevnější. A ne, nebylo to tím, že by se u nás válely odpadky nebo tak něco. Těžko se to dá popsat, ale bylo to tam pěkný, upravený, nový a tak.

Dnes když vycestuju po Evropě, tak vůbec takový pocity nemám. Ne že by se mi nějak snížilo vnímání, nebo ty západní země upadly, ale hlavně tím, že my jsme je dotáhly. Máme krásný dědiny a dědinky, opravený památky, i velký města vypadají k světu. A mám pocit, že si to často ani neuvědomujeme a možná ani nevážíme.

Co si rozhodně pamatuju nejlépe a souvisí to s předchozím odstavcem, je minulý rok, kdy jsem navštívil Uzbegistán. Opět jsem tam měl podobnej pocit, jako v tom 92. Akorát přesně opačnej. Naprosto škaredý, špinavý a hnusný. Byl jsem tam 4 týdny a většinu času to tam na mě působilo dost depresivně.

Samozřejmě můžete argumentovat konkrétními detaily individualních příkladů, které toto vyvracejí (což už tu jeden pán v diskusi dělal). To je jistě možné a ano, v případě Uzbegistánu tam jsou krásná historicky užásná místa, ale tady jde o celek a celkové vyznění. Jen namátkou: pokračování.....

12 1
možnosti
MR

M94i10l68a57n 40R37a11d74e69k

24. 10. 2013 17:27

stejne vzpominky, a ta leseni, po cele Praze, sama leseni. A konec opravy v nedohlednu. Take bezdomovci vam chybi  EXISTOVALI stejne jako dnes, ale bud byli zavirani do lochu nebo blazince. Nekteri meli stesti a dostali "praci" od nejake dobre duse, kde nedelali lautr nic, a tim zustali na svobode.

1 1
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik