Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mazac

24. 6. 2011 7:32
Nedá se nic dělat

Uvedu jenom čerstvý případ - propojení Bárty s Chrenkem a to už signalizuje, že se s tím nedá hnout. A kolik takových

propojení ještě existuje ??  Takže vážení - dá se dělat hrubý   ........  Situacii vidím  velmi špatně, lépe řečeno nevidím nic.

Na horní palubě ejchuchů, ale v podpalubí je to zlé.                                                                                                                               Ale prof. V. Dvořáková ( př. akredit.komise),   to vidí dobře a již delší dobu.

0 0
možnosti

M61

23. 6. 2011 14:36
Nesmysl

Srovnání s rokem 89 je hloupé. Ať už byla stávka v roce 89 legální nebo ne, v osmdesátých letech tu nebyla demokracie. Ať říkáte o současné vládní garnituře cokoli, jedná se o vládu, kterou jsme si demokraticky zvolili. Na rozdíl od osmdesátých let.

To samé se týká požadavků stávkujících. Nechápu, proč by je kdo měl brát v úvahu. Řekli jsme náš názor ve volbách (chceme změny, chceme šetřit, nechceme dopadnout jako Řecko) a pokud se nám to najednou nelíbí, máme možnost si zvolit jinou reprezentaci v příštích volbách. Pokud se tu stávkuje proti odchodu do důchodu v 70 letech, máme dost času na změnu, protože se to týká našich vnoučat.

0 0
možnosti

janecz

23. 6. 2011 17:31
Re: Nesmysl

Chtěl bych reagovat na Váš příspěvek. Politici nás neustále prostřednictvím velmi ochotných médií masírují názorem, že demokracie znamená jít jednou za 4 roky k volbám a jinak držet hubu a krok. To je hrubý omyl. Že nám to politici vtloukají do hlavy, je logické. Nechtějí, aby jim do jejich vládnutí někdo kecal, natož, aby se zajímal o jejich korupční kauzy. Ze stejného důvodu dodnes nemáme obecný zákon o referendu. Politici jsou tu pro nás a nikoliv my pro ně. My si je platíme a jestliže považujeme jejich práci za špatnou nebo se dokonce domníváme, že porušují zákony (což se u nás nepochybně děje), pak se ozvat musíme ihned a ne čekat na nějaké volby.

0 0
možnosti

rebereb

23. 6. 2011 12:29
Pane Danieli Vávro,

V České republice musíme stávkovat tak, aby to nepoškozovalo politiky, občany a firmy! Také to musí naplňovat zákony EU. Ale hlavně - nesmí to narušit úspěšné plnění reforem! Vůbec asi nejlepší by bylo přijmout zákon o neodvolatelnosti této vlády a pozastavení voleb do úspěšného dokončení reforem! Tento nový, přelomový zákon by měl navrhnout plzeňský JUDr. Marek Benda.

(jsem pravicový volič)

0 0
možnosti

mašlomcha

23. 6. 2011 10:59
autore, nepodléhejte tolik okolí!

Každého z nás ovlivňuje bezprostřední sousedské společenství. Kdo žije v místě s nízkými morálními standardy, začne tyto považovat za morálně přípustné a "osvojí" si názory jako: za dluhy já nemůžu, za dluhy se neplatí, všichni jsou jen zloději (jen já ne) atd.

Člověk má 2 možnosti: buď ho prostředí přemůže a uvěří myšlence "KAŽDÝ to přece říká TAK, tak to musí být pravda", nebo se bude snažit sám to své okolí kultivovat a hledat ztracenou objektivitu. Třetí možnost není. 

Ve světě pravdy a lži se často vytratila objektivita ve větru. Tak třeba kolik milionů Němců uvěřilo, že vyhlazení Židů je jejich posláním. Každý to přece říkal tak, tak to byla pravda.

Kolik milionů Řeků uvěřilo, že žít na dluh se může do nekonečna a volilo strany, které jim slíbily více bezstarostného života. Kolik Čechů ještě dnes věří téměř v totéž?

Zkuste věřit, že reformy někdo už udělat musí, ten každoroční strukturální dluh 90 milard je k tomu dost pádným důvodem, i když jsou odbory a ČSSD&KSČM proti.

1 0
možnosti

proost

23. 6. 2011 13:15
Re: autore, nepodléhejte tolik okolí!

Vážený diskutující - tyto základní poučky, které tady servírujete, téměř nikdo - a řekl bych ani autor článku - nezpochybňuje. Ale kdybyste se trochu zamyslel nad tím co čtete došlo by Vám (možná), že článkem bylo myšleno úplně něco jiného. Ale to je asi nad Vaše chápání.

0 0
možnosti

Marika_88

23. 6. 2011 9:11
Neškatulkujte

Váš článek má určitě zajímavé myšlenky, ale docela mě zklamalo, že píšete, jak je naše společnost rozdělená na ty chytré a bohaté, kteří považují popeláře za lůzu. Sama se považuju za relativně vzdělanou, nebo alespoň k tomu spěju, ale NIKDY bych si nedovolila o jakékoli profesi tvrdit, že je podřadná. Nevím, jestli máte ze svého okolí takovou zkušenost, ale lidé mně blízcí se mnou tento názor sdílí. Jiná je situace u těch, kterým se pracovat nechce. O těch si skutečně nemyslím nic dobrého. A tvrdím, že kdo chce pracovat, tak si to uplatnění najde.

Co se týče urážek odborárů za strany se stávkou nesouhlasících: některé reakce byly možná přehnané, ale upřímně, máte pocit, že rozběsněný dav, který z velké části ani neví, za co protestuje, neznají konkrétní čísla, chová se vulgárně a agresivně si o takové označení přímo nekoleduje?

0 0
možnosti

proost

23. 6. 2011 13:18
Re: Neškatulkujte

Pokud někdo vymýšlí reformy aby z lidí zedřel úspory v řádu jednotek miliard a přitom nechá otevřené díry, který utíkají peníze o jeden dva řády větší, je podle mě pokrytec, lhář a to je ještě slušně řečeno. Nemám nic proti úsporám a reformám které jsou neoddikutovatelně nutné - ale mělo by se postupovat podle toho, kolik co přinese a ne podle toho, co nám stranická příslušnost dovolí.

0 0
možnosti

Tojsmemy

23. 6. 2011 8:58
Stávka vs demonstrace

Autore, Vy si stejně jako masa odborářů pletete pojmy stávka a demonstrace. To co se odehrálo v roce 89 nebyla stávka, ale demonstrace. Demonstranti protestovali proti politickému režimu.

0 0
možnosti

Tetanovka

23. 6. 2011 9:40
Re: Stávka vs demonstrace

nebyla náhodou generální stávka?

0 0
možnosti

jinfakt

23. 6. 2011 2:39
demokracie je

především úcta k právu a ústavě jako společenské smlouvě nutné k soužití.ta úcta zdá se je v této zemi nulová a jak patrno z médií i blogů,hraničí s pohrdáním a nezájmem.odpovědnost za tuto morální devastaci mají zákonodárci (všichni).namísto příkladného vztahu k právu budí léta dojem že jím pohrdají.to je zřejmě příčinou "rozdělení společnosti" a vzniku článků(blogů),které nejsou fér a fakta nahrazují emoce.není fér mluvit za jiné lidi natož prezentovat jejich myšlenky.není fér kritizovat věc se kterou nejsem dobře obeznámen.i odborová činnost má svá pravidla a upozornit že jsou porušena je fér.odbory zastupují členy odborové org.tvrzení že zastupují nejchudší není fér,protože ti v odborech nejsou.myslím že lékaři i dopraváci mezi ně nepatří.takže je fér když se někdo zlobí že můžou mluvit za 450tis.lidí ale tváří se že mají podporu 8,5 mil.tu reakci si způsobili sami svojí nefér hrou.není fér tvrzení že moje pravda je ta správná.správná je ta na níž se dohodneme.

0 0
možnosti

bubli1fuk

23. 6. 2011 2:28
KARMA

0 0
možnosti

Mirkov

22. 6. 2011 23:53
Zrušme demokracii?

Pane, myslím, že se mýlíte úplně ve všem. Nemám chuť rozebírat váš článek větu po větě, ale budíte ve mně dojem, že vám demokracie k srdci nepřirostla a jste příznivcem vlády silné ruky. Demokracie je slabá, asi i špatná, ale stále ještě nikdo nic lepšího nevymyslel (já vím, profláklej bonmot), a proto jsem přesvědčen, že je dobré dodržovat demokratické principy a metody. Ale máte názor, jste schopen ho formulovat a máte odvahu ho zveřejnit, to je fajn.

1 0
možnosti

Gašpo

23. 6. 2011 8:27
Re: Zrušme demokracii?

Vy ste sa ešte stále neprebudil zo sna, že toto je demokracia? Vážený pane, toto slovo už dávno stratilo svoj povodný význam.

Doporučujem prečítať:

http://vasicek.blog.idnes.cz/c/194220/demokracie-10-system-error.html

0 0
možnosti

Clara Shot

21. 6. 2011 23:56
Kritika je to sice zasloužená a spravedlivá..

Teď ještě nějáké konkrétní návrhy řešení.. Apropos, nechápu tedy smysl svobodných voleb a z nich vyšlé vlády, když tu máme odbory, které si kladou nároky do všeho krafat.. Na druhou stranu Vám ale dávám zapravdu v tom, že kroky, jako je zvyšování nepřímých daní, jsem si jako pravicový volič opravdu nepředstavoval.. Otázkou už jen zůstává, jak z toho ven. Obávám se, že cesta protestů a revolucí nás ke světlejším zítřkům nedovede..

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik