Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Hufner

17. 6. 2011 8:17
Souhlasím s autorem

Kudy chodil, tudy krad, občanský to demokrat....Vládne nám banda nýmandů, podvodníků, tunelářů a lhářů (až na několik málo výjimek).;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

17. 6. 2011 8:46
Re: Souhlasím s autorem

Ta písnička je stejně dobrá i o sociálním demokratovi, ten krad stejně, a teď ho jen mrzí, že se mu krade hůř a snaží se udělat vše pro to, aby zase mohl.

Nebuďte stranický, kradou stejně - jak pseudopravice, tak pseudolevice.

0 0
možnosti
MJ

mike2000

17. 6. 2011 8:16
zrušmě odbory, v roce 89 neexistovaly, a přesto byla stávka

Ano, mně se ta vláda jako líbí, byla demokraticky zvolena a má silný mandát na 4 roky.

Účel nesvětí prostředky!

1 0
možnosti
PN

antitopolanek

17. 6. 2011 8:30
Re: zrušmě odbory, v roce 89 neexistovaly, a přesto byla stávka

Naopak v odborech byl skoro každý. Zkratka ROH neznamenala rohlík dítě nešťastný.

0 0
možnosti
TB

!WRC!

17. 6. 2011 8:03
Kvalitní článek

Dík za velmi kvalitní a vyrovnaný článek. S tím jak jste popsal naši slavnou vládu se nedá než souhlasit. Mě osobně v téhle situaci nejvíc štve to, že jednotlivé vrstvy obyvatelstva jdou proti sobě, zastánci pravice jdou proti levici a naopak. Politici si mnou ruce a jsou v pohodě. Podle mého názoru by se měla celkově změnit ústava. Protože ať už je někdo třeba totálně neschopný, tak se prostě do parlamentu potažmo do vlády může dostat, díky tomu, že je na popředí kandidátky určité politické strany. Proč by se takoví lidi měli dostávat do vedení státu?

Proč by nám měly vládnout politické strany? Já chci ve vládě odborníky a ne tlachaly, kteří jsou kam vítr, tam plášť a když se na ně volič obrátí, tak na něho kašlou.

A možná by bylo úplně nejrozumnější, kdyby se posílily pravomoce místních samospráv a rozhodovaly by si sami a ne vláda z Prahy. Byly by blíž voliči, který by si je mohl víc hlídat a kontrolovat jejich práci.

0 0
možnosti
JH

nibor

17. 6. 2011 8:12
Re: Kvalitní článek

Pakliže se najde dost lidí, kteří volí politickou stranu, která si dá do popředí neschopu, je to jejich vůle, přes to nejede vlak.

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

17. 6. 2011 7:58
he?

nechapu ty pochvalne prispevky. autor srovnava nesrovnatelne, prirovnava k nesmyslu a cele je to postavene na hlavu. Stavka je samozrejme legalni pravo a odbory ji maji pravo zorganizovat. ale stavka proti vlade, stavka lidi, kteri kolikrat vlastne ziji z penez danovych poplatniku, to neni stavka, to je politicky akt o jehoz legitimite opravdu pochybuji. at klidne svolaji emonstraci proti vlade, sejdou se v 17:00 ademonstruji o zivot. ale nabadat lidi k nechozeni do prace a blokovani komunikaci tem, kteri do te prace chteji dorazit, to neni demonstrace ani stavka, to je omezovani osobni svobody a ucelove zviditelnovani se por zisk politickych bodu. Co se tyce 89, tak by si autor clanku o tom mel neco zjistit. v dobe, kdy vsechno bylo statni logicky vznikla generalni stavka zamestnancu statu jako protest proti neunosnemu rezimu. Stavka se to nazvalo proto, zebyla vyjadrena obcanska neposlusnost rezimu formou nejiti zamestnancu statu do prace. Ale nikdo nikoho neblokoval, neomezoval.

0 0
možnosti
S

snorlax

17. 6. 2011 8:04
Re: he?

Můžete mi prosím vysvětlit, jaký je rozdíl mezi tím, když někdo vyjádří občanskou neposlušnost formou nejití do práce, nebo nejde do práce, protože stávkuje. Zkuste i sám sobě přiznat, že používáte dvojí metr na tutéž situaci.

0 0
možnosti
MD

m24

17. 6. 2011 7:44
Jasná karma,

ale víte jak je to s těma perlama a sviněma.

0 0
možnosti
MB

Žádný

17. 6. 2011 7:39
Poděkování

Nejsem zvyklý přispívat do těchto diskuzí, ale tentokrát udělám výjimku. Vážený pane - potlesk a díky.

0 0
možnosti
G

Gaerlond_CZ

17. 6. 2011 8:35
Re: Poděkování

Nestál jste náhodou v pozoru, jako Matějka a Bobošíková při Klausově vyjádření?

0 0
možnosti
PNH

prdly

17. 6. 2011 7:21
Karma a poděkování

Karma a poděkování. Není co dodávat R^

0 0
možnosti
QCIC

Qui custodiet ipsos custodes?

17. 6. 2011 6:54
je to marny, je to marny, je to marny,

mistni ovce maji vymyty hlavicky a zevnitr nabarveny na modro ;-D

0 0
možnosti
R

Roman36a

17. 6. 2011 6:55
Re: je to marny, je to marny, je to marny,

Jediná ovce seš tady ty. Nabarvená na rudooranžovo.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 6. 2011 6:42
Vláda je špatná, ale legitimní

Stávka proti vládě je pokusem zlikvidovat politický systém, který tu máme. Přesně jako v roce 1989.

-

Já tento politický systém nehájím, naopak, mám k němu vážné výhrady. Ale musím se ptát - co nabízejí odbory jako alternativu? Podle mě nabízejí návrat do socialismu. Protože pokud vyhraje levice, nechají ji vládnout, pokud vyhraje volby pravice, pokusí se jí odstřelit pomocí stávek. Proti takovému počínání odborů se musím ostře ohradit, je to nejen krok k horšímu politickému systému, ale také krok k horšímu státu. Protože tento stát je založen na rovnováze mezi pravicí a levicí, na střídání vlád levicových, které budojí na dluh sociální systém, a vlád pravicových, které omezují výdaje a snaží se s dluhem bojovat. Mimo to bohužel všechny vlády, jak levicové tak pravicové, provozují korupční systém státních zakázek, což při dalších volbách přispívá k tomu, že dochází k výměně politiků.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 6. 2011 6:48
Re: Vláda je špatná, ale legitimní

V roce 1989 byla jasná vize toho, co by mělo nahradit stávající systém - demokracie západního typu, navazující na tradici první republiky. Jaká je ovšem vize stávkujících dnes? Až si odpovíte na tuto otázku, zkuste korigovat svůj pohled na věc. Protože nejde o to, jestli je stávka legální nebo nelegální, ale jaké jsou skutečné cíle a možné dopady. Stávka proti současnému systému bez nabídnutí alternativy systému lepšího je hloupá a nebezpečná věc. A to navzdory tomu, že současná vláda skutečně je mizerná. Bohužel mizerná vláda je něco, co je u nás běžné, a celkem bych se vsadil, že pokud by tato vláda společným úsilím odborářů, novinářů a opozice skutečně padla, po ní nastoupí vláda ještě horší. Sobotku jsem už v akci viděl. Rv

1 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

17. 6. 2011 6:29
No teď už je pozdě.

Všechno začalo tím slavným výrokem"neznám špinavé peníze",po kterých začala státní rozkrádačka.Bylo z čeho a když přestalo,začal se vršit státní dluh.TEHDY nějaké protesty měly nějaký smysl.Jenže lidu prozřetelně tehdy vykukové na peníze nešahali aby ty jejich levárny mohly projít.Teď se bude platit.A nějaké stávkování na tom nic nezmění.

0 0
možnosti
JH

nibor

17. 6. 2011 6:39
Re: No teď už je pozdě.

A kdo ten výrok měl říci. V.K. to určitě nebyl, navzdory oblíbenému mediálnímu mýtu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik