Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lahoda

17. 6. 2011 13:26
Naprosto souhlas

Dobrý den,

díky za takový článek.  Jsem zvědavá na to, co udělají ostatní, kteří mluví o nespokojenosti s prací vlády a vládou samotnou, když stávka odborářů nebyla to správné řešení a byla jen na obtíž. Jsem pro reformy, ale které budou spojeny i s dalším šetřením státních peněz nikoliv jejich dalším rozhazováním.

Stávky jsem se nezůčastnila neb jsem v šestém měsíci těhotenství. Ostatní lidé, ale radši odjeli na chalupy, zaco si vysloužili pochvalu vlády  za vzorové chování:-). No takhle té naší vládě asi nedáme najevo, že se nám něco nelíbí.

Článek je opravdu povedený, ale nevím jestli něco řekne této zpohodlnělé generaci či společnost., pro kterou je důležitější jedoucí metro než možnost dát najevo veřejně svoji nespokojenost.

2 0
možnosti
PNO

politicky nekorektní Opitz

17. 6. 2011 12:06
zase vedle...

Všem vám uniká základní věc... Co je to stát? Jaká je role státu v naší společnosti... Společnost nerovná se stát. Český stát, je stát sociální, rovnostářský, s hlubokými kořeny v pseudokomunistické totalitě. Stát dělá to, že bere těm, kteří mají, a dává to těm, kteří nemají. A za toto, si podstatnou část sebraného uzurpuje pro sebe. Už jen toto, je korupce. Už jen toto je legalizovaná mafie. Tak co se divíte, proboha, že po nějakém čase se na toto masivní přerozdělování, tj. legalizovanou permanentní konfiskaci majetku občanů, nalepí jiná mafiánská parta? Zrušit demokracii.. A jak se ruší? Jedině nástupem totality či diktatury. Demokracie neznamená, že si můžete jednou za 4 roky jít zvolit vlastní tyrany. Je to osobní postoj, životní styl - když o sobě někdo řekne, že je demokrat. Ale co jste vy? Však to ani nevíte... Český problém je, že každý ví nejlíp, jak se to má dělat (všechno), od fotbalu až po politiku či sazby ČNB... Ale vlastní životy stojí za velké kulové...

0 0
možnosti
PNO

politicky nekorektní Opitz

17. 6. 2011 12:09
Re: zase vedle...

pokud chcete něco měnit k lepšímu - pak si vystávkujte, vydemonstrujte, vybojujte SVOBODU a SPRAVEDLNOST. A nikoliv ROVNOST... Svoboda a spravedlnost se dá vybojovat alespoň rozšířit tak, že si například prosadíme zrušení DPH a daně z příjmu... To je skutečná revoluce a změna k lepšímu, ale to byste se museli chtít o sebe starat sami a zároveň pomáhat SAMI i těm, kteří nejsou tak úspěšní a schopní.

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

17. 6. 2011 11:15
Myslim, ze byste mel vice premyslet a mene se nechat unaset

hospodskymi emocemi.

Neco jineho je zakonem zarucene pravo na stavku za objektivni a konkretni naroky dotcenych odboraru a neco jineho je vydiranim zavanejici stavka "proti reformam" (obecneji uz sveho nepritele opravdu definovat nejde, dalsim stupnem z je jen "proti vsemu").

I zpusob provedeni a vyroku (rozsudek oznacovat za bezvyznamny hadr ci vyhrozovat blokadami silnic, abych vliv stavky rozsiril i na obcany, kterych by se jinak vubec netykala a k tomu alibisticky prohlasovat, ze ovsem k temto blokadam nikoho nenabadam a neorganizuji je. Zajimave, odkud tedy vim, ze nejake budou? Kdyz uz neco konam, tak bych mel byt schopen se k tomu priznat) nezaveneji zrovna ferovym bojem za sva prava. Zavani to jen ciste bojem za vice brecky v korytech, zeleznicarske vyhody, vice veci zadarmo a mene prace. K tomu opravdu tezko ziskaji vetsinovou podporu spolecnosti.

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

17. 6. 2011 11:15
Re: Myslim, ze byste mel vice premyslet a mene se nechat unaset

Navic, ony reformy jsou potreba - a to nezavisle na tom, jak se chova

vlada. To je sice potreba resit take, ale nezvisle na reformach a

nejlepe tim, ze priste pujdeme pekne sborem volit a budeme volit neco

smysluplneho, ne prvniho populistu, ktery prohlasuje, ze zatoci s

korupci (vsech jinych krome sebe).

0 0
možnosti
L

lucinecka

17. 6. 2011 11:10
Výtečně napsané!

Děkuji R^:-)

0 0
možnosti
M

marek018

17. 6. 2011 11:09
Lepší blog jsem dlouho nečetl

je vidět, že jste hodně inteligentní člověk. Skvěle formulované, narážíte přímo na jádro věci. Jde právě o sobectví, závist a nesnášenlivost, toho je dnešní společnost plná. Za blog opravdu tleskámR^

3 0
možnosti
WW

sluni-sluni

17. 6. 2011 11:12
Re: Lepší blog jsem dlouho nečetl

je to tak, lidi jsou rozeštváváni lživými argumenty

0 0
možnosti
A

AntiMarx

17. 6. 2011 11:05
Pane Vávro ...

Pane Vávro, děkuji za reakci na můj příspěvek, nicméně si myslím, že argumentačně jste se moc nepolepšil. Máte totiž ve zvyku paušalizovat a jste schopen lidi označovat za lháře, podvodníky a zloděje a nepotřebujete k tomu nic víc, než jen klávesnici. Jasně, že zloději patří do vězení, ale příjde mi slušně řečeno slaboduché vyřvávat o každém, že je zloděj a lhář.

Obhajovat se vyšší karmou, že mluvíte lidem z duše, je rovněž zavádějící. Zkuste zabrousit na server Novinky a uvidíte, že nejpopulárnější jsou ty příspěvky, ze kterých se mě osobně zvedá žaludek. Obvykle jsou to právě ty slaboduché výkřiky, které šmahem nadávají do zlodějů.

0 0
možnosti
A

AntiMarx

17. 6. 2011 11:05
Re: Pane Vávro ...

Rád si přečtu úvahu lidí, kteří věcně zkrituzují tuhle vládu a kteří

věcně kritizují to, co dělá špatně a jak by to měla dělat lépe. Obecné

populistické plácání, ke kterému se nebojíte uchýlit, mě osobně nijak

neosloví. Každopádně Vám přeji vysokou karmu. Lid si žádá krev a miluje

remcání. :-)

0 0
možnosti
V

Valentina

17. 6. 2011 10:45
Do kamene tesat

R^

1 0
možnosti
LV

Kordoba

17. 6. 2011 10:56
Re: Do kamene tesat

R^

0 0
možnosti
RS

Rado1988

17. 6. 2011 10:39
nejlepší článek

nejlepší článek, jaký jsem kdy na blogu četl. Neuráží, nabízí řešení, prostě perfektní. R^

1 0
možnosti
IN

harras

17. 6. 2011 11:10
Re: nejlepší článek

Doufám, že nemáte na mysli toto řešení: "zpátky pozvat Jakeše, Štěpána a další soudruhy..."

0 0
možnosti
M

mačica

17. 6. 2011 10:26
díky

Díky, chlape. Přesně tak jsem to vnímala, ale nenapsala...

0 0
možnosti
O

Opričnik2

17. 6. 2011 10:16
Silná a zodpovědná pravicová vláda, když jazýčkem na vahách

sockomunisty a zbytkem jsou Věci Veřejné? Vy jste odněkud spad, ne?

Ale i tak je to o řád lepší než to co tady hrozilo před rokem, kdy taky mohli jazýčkem na vahách mezi stalinisty s KSČM a zbytkem být neokomunisté v ČSSD pod vedením Paroubka, Ratha, Jandáka a Křečka.

0 0
možnosti
AW

freeLook

17. 6. 2011 10:22
Re: Silná a zodpovědná pravicová vláda, když jazýčkem na vahách

co nam hrozilo? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik