Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stepan.h

18. 6. 2011 17:24
Demogogie

On je trochu rozdíl svrhnout vládu, která byla totalitní a dostala se nezákonně k moci a dnešní vládou, která byla demokraticky zvolená a 2 500 000 lidí jí dalo na 4 roky mandát, který může zaniknout pouze v případech definovaných ústavou.

Ale to je zřejmě pod Vaší rozlišovací schopnost.

0 0
možnosti
TJ

třešeň japonská

18. 6. 2011 17:34
Re: Demogogie

Když si 2,5 mio lidí (nedopatřením) zvolí nového Idi Amina, Hitlera nebo Stalina, znamená to, že ho má 4 roky nechat krmit krokodýly politickými vězni, stavět plynové komory nebo vyhlazovací tábory na Sibiři?

0 0
možnosti
JR

raz

18. 6. 2011 15:19
Bohužel je v naší zemi hodně popletů jako jste Vy

Nevím, kde jste v roce 89 byl Vy, ale já byl na všech demonstracích i na těch před těmi listopadovými.Taky jsem byl aktivní při kontrarevolučním spiknutí v roce 69 a za to mne vyhodili ze školy a dál perzekvovali. Pane popleto, těch demonstrací a stávek jsme se zúčastnili protože jsme chtěli změnit režim. Režim totalitní na demokratický.Chtějí snad odboráři a popletové jako jste Vy taky změnit režim? To snad ne!

Takže všechna srovnávání jsou nebetyčnou hloupostí.Kdyby odboráři si dali jako motto svých protestů boj proti korupci a rozkrádání státu zájmovými skupinami v ODS a ČSSD, tak bych se přidal. Ale jen když by demonstrace byly mimo pracovní dobu.

Stávkovat proti reformám tím, že poškodím své spoluobčany a zatížím ekonomiku státu zbytečnými výdaji je nesmysl! Za minulého režimu se tomu říkalo sabotáž s trestní sazbou 5-15 let.Takže za to, abyste za účast na stávce nedostal těch 10-15 let jsem stávkoval v roce 1989.To, že většina diskutérů se stávkou nesouhlasí je prohrou odborů!

1 0
možnosti
PG

quido

18. 6. 2011 15:42
Re: Bohužel je v naší zemi hodně popletů jako jste Vy

R^

0 0
možnosti
LJ

Boshinken

18. 6. 2011 13:35
Velmi spatne napsano

1) To ze jsem proti vlade, neznamena, ze se mi musi libit odporarske demonstrace.

2) Odbory a levice tu bojuje na "VAS" vsechny ale ne za me.

3) CSSD tu rozdeluje narod proti sobe, ne kvuli nejakym idealum ,ale kvuli jednoduchemu populismu

4) Vlada sice neni dobra, ale ma alespon snadu neco delat, CSSD tvrdi, ze neni treba delat nic, staci zvednout nekterym ( ktrery za dluhu nemohou ) dane.

5) Kdyz si vzpomenete na kolecna se slamou, ktere tlacili demonstranti pred sebo, vycitali vlade problemy, ktere s ni nemaji nic spolecneho.

0 0
možnosti
S

Subo

19. 6. 2011 20:58
Re: Velmi spatne napsano

Tohle je nazor, se kterym se da souhlasit... :-)

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

18. 6. 2011 8:47
Velmi dobře napsáno

Už jsem ani nedoufal, že v té záplavě jedovatých blogů, najdu alespoň jeden, který by na odboráře neplival nebo je nezesměšňoval, ale povedlo se. Naprosto s Vámi souhlasím.

0 0
možnosti
PV

Pepa55

18. 6. 2011 7:44
Taky neberu

Trochu dost mne mrzí srovnání s rokem 68. Tam bylo potřeba dost osobní odvahy k ůčasti. Tam i staří chlapi plakali a to byl boj o NĚCO. Tady bylo pár zmanipulovaných lidí, částečně na školení, jak se tady někde píše, častečně ze strachu z uličky hanby. Vždyť to je skandál. Jistě, že se nám nelíbí, že se musíme uskromnit, ale to je bohužel po letech rozhazování nutnost. Diskutabilní ovšem je, jakým způsobem to provést.

0 0
možnosti
NT

neposlušná teniska

18. 6. 2011 8:00
Re: Taky neberu

Pokud jste si nevšiml, dopraváci, učitelé, hasiči ap. se uskromňují celý život. Nemají vily v Toskánsku ani neobchodují se zbraněmi. Nepředražují státní zakázky ani nenakupují 5x dražší vybavení armády než je obvyklé. Dokonce ani nevytvářejí zákony, které naše prokorupční prostředí podporují. Za všechny tyhle nehoráznosti dostávají od Kalouska složenky a mají zase platit?

0 0
možnosti
S

socbubák

18. 6. 2011 5:31
to neberu

je to Tvůj názor, respektuji, ale já nesouhlas. stávka proti vládě režimu,který byl nelegitimní a zvrácený, není totéž, jako stávkovat proti vládě, která se nechová, jak by se líbilo mně a mým spřízněným. odbory stávkovaly za více socialismu, nikoliv kvůli morálnímu profilu politiků, jinak by dozajista stávkovaly i kvůli Paroubkovi a jeho úzkému kontaktu s kočkopodsvětím nebo kvůli Grossově politickému podnikání. i z toho důvodu, že si placku Stávka připnuli na hruď komouši, bych se do téhle stávky nikdy nepřidal, byť vládu mám rád stejně jako odboráři. ale ne kvůli její "asociálnosti", ale pro její nedostatek pravicovosti, když použiji tenhle slovní paskvil, byť o sobě tvrdí, že jsou pravicoví. nejsou. jedno považuji za jisté - co si odbory vydupou, to posléze soukromý sektor zaplatí. protože jak sami odboráři tvrdí, chtějí jiné reformy, více po jejich, nikoliv tedy pád vlády a její nahrazení jinou. další věc,co volali lidé v davu - i proto bych se k téhle stávce nepřidal.nebyla moje.

0 0
možnosti
S

socbubák

18. 6. 2011 5:42
Re: to neberu

a proto nemám nijak problém s tím, že vláda odboráře poněkud zpacifikovala, neb ať si stávkují, ale ne tak, že zablokují život i těm, co se nehodlali přidat. nejsme prostě jedno stádo s jednou hlavou, neb nemáme v tomto případě společné zájmy. nahrazení špatné koalice dobře fungující levicí pro mne není ziskem, opravdu ne. ajnžto jsem také volič a příznivec Svobodných, mým zájmem je jejich vítězství. a velmi se těším na hypotetické reakce odborářů, až hypoteticky Svobodní získají dostatečnou politickou moc a začnou, opět hypoteticky, prosazovat svůj program. protože odboráři pak budou hypoteticky stávkovat z úplně stejných pohnutek jako teď a předpokládám, že by to bylo výrazně razantněji, úměrně razanci reforem dle Svobodných. a jak řekl Zavadil - nechápu, kdo tuhle vládu platí a kdo ji řídí ? :o) platíme ji my, oni si ještě vypomohou korupcí a řídí jí Brusel, viz.naléhání Bruselu na zvyšování věku odchodu do penze s větší razancí. a kdo se ve sněmovně vymezuje proti EU? nikdo přece.

0 0
možnosti
LT

snickim

17. 6. 2011 23:00
Hloupý blog demagoga

Jen hlupák nebo demagog muže srovnávat boj proti totalitě se současnou situací v demokracii. Milý autore, jste buď hlupák nebo demagog. Vyberte si.

0 0
možnosti
LT

snickim

17. 6. 2011 23:05
Re: Hloupý blog demagoga

PS Ve volbách si většina voličů zvolila tuto vládu s jejím programem úspor. Je tedy dost podivné, že se naplňování toho programu divíte. Nicméně chápu, že asi patříte k té menšině voličů, která volila opozici nebo dokonce ke skupině těch, kteří nevolili. Ve druhém případě si nestěžujte.

0 0
možnosti
S

Sav

17. 6. 2011 18:43
VÝSTIŽNĚ NAPSANÝ ČLÁNEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DODATEK:

Předposraní obyvatelé [>-] by nebyli schopni něčeho podobného, jako byla REVOLUCE NA ISLANDU 2010!!

0 0
možnosti
J

JiPot

17. 6. 2011 17:25
demagogie autora

Proste rict, ze vlada je stoprocentne spatna, to je hospodsky kec. Vlada je asi tak spatna, jaky ma obraz v mediich. Za spoustu veci si muze sama, ale za spoustu veci ne. Ve vlade je urcite par jedincu, kteri kazi celkovy obraz, ale rict, ze je cela vlada zkorumpovana, to je prece blbost. Kym zkorumpovana, kdo je ten Big brother?

At jsem konkretni - napr. ministra Hegera povazuji za nejlepsiho ministra zdravotnictvi, jakeho jsme meli. Kdyz se nad tim zamyslite, vlada se poskodila nejvic pletkami kolem VV, kauzou PromoPro a Drobil. Drobil je jasnej, PromoPro nedbalost a VV buhvico. Do toho se s novinarem s gustem opiraji, protoze takovyhle divadlo tu jeste nikdo nehral. Ale, ze by kroky vlady byly vsechny spatne a zle? Duchodova reforma se nelibi vetsine obcanu, ale cetl nekdo detaily reformy jinde, nez v novinach? Co takhle jit se podivat na stranky MPSV? Jasne, mohla by byt lepsi, povinna, zadna, ale to je prece kompromis. Dalo by se tak pokracovat...

0 0
možnosti
DV

Daniel Vávra

17. 6. 2011 19:20
Re: demagogie autora

Mě třeba do nedávna přišel sympatický ministr Pospíšil a měl jsem pocit, že se snaží něco dělat. Než se ovešm ukázalo, že je napojený na podivné existence z Plzně a některé jeho kroky najednou začaly dávat dost zvláštní smysl. Navíc představa, že někdo, kdo sedí ve vládě a ve straně s Kalouskem a neví jak to je, by musel být slepý, hluchý a blbý, aby mu nedošlo, že to není v pořádku. A pokud tam i potom dál sedí, je to spolupachatel.

0 0
možnosti
VD

všd

17. 6. 2011 13:32
Vláda není ani pravicová, ani levicová, pouze zlá

"Myslí si snad současná vláda, že problémy vyřeší tím, že bude stávky zakazovat? Nebo tím, že jí zatím nakloněná média budou namísto o věcných tématech psát o tom, že někteří odboroví předáci se zúčastní dva roky plánovaného golfového turnaje v den stávky? Nebo tím, že provládní blogeři zde napíší pár úderných článků o tom, že kdo je proti této vládě je levicový, a kdo je levicový, ten je komunista, a přidají pár obrázků se srpy a kladivy a pár vybraných odborářů, kteří nebudí zrovna dobrý estetický dojem?"

http://david.blog.idnes.cz/c/196831/Kdo-je-a-kdo-bude-rukojmim.html

0 0
možnosti
LT

snickim

20. 6. 2011 17:11
Re: Vláda není ani pravicová, ani levicová, pouze zlá

Víte, ale celkem si protiřečíte. Vy si vážně myslíte, že vláda zakazuje stávky? Ne, ona jen trvala na dodržení zákona. Proti druhé, už správně vyhlášené stávce jak jste si asi dobře všiml už nic nepodnikala. Takže tu jen tak planě blábolíte nesmysly. Mne nezajímá, kdo je levicový a kdo pravicový, ale jaký je to člověk a jestli dodržuje zákony. Pro mne je to padni komu padni. V současné situaci v parlamentu, ale nevidím bohužel jedinou "čistou" stranu. Každá má své aféry.

Ano, bojujme za odhylení všech podvodů a zpronevěr státních peněz. To je to nejlepší, co můžeme pro tuto zemi udělat. A jak jsem napsal, padni komu padni - bez ohledu na postavení a stranickou příslušnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik