Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

weizenkleie1

30. 3. 2011 21:09
Karma jak Brno

ovsem hombre, zijes na docela divokem miste bych rekl:-))).....ale jinak souhlasim se vsemi body..Ne ze bych byl priznivcem USA a jejich systemu, od toho jsou tu jini, ale rekl bych , ze princip obrany a ochrany soukromi jim muzem zavidet....vlezes na muj pozemek?..nediv se ze mas broky pod kuzi...a tak by to melo fungovat vsude, kde chybi ucta k cizimu majetku...pic!R^

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jefferson

21. 3. 2011 1:26
Smutná realita.....bez řešení ?

Proč nemůžeme přímo volit soudce na omezené období ?Proč ne šéfy okresní , krajské policie a st. zástupce ?Dle Ústavy ČR je lid zdrojem veškeré moci. Moc se dělí na zákonodárnou, výkonnou a soudní.My můžeme přímo volit pouze zástupce politických stran a to jenom do Parlamentu.To neodpovídá Ústavě.

V 39 státech USA se volí soudci voliči na omezené období.Např.,county judges (okresní soudci) na Floridě nebo v Minnestotě na 6 let, New York na 10 let.Pokud vím, tak ve všech státech se volí šerifové přímo občany také na omezené období.Státní zástupci se také volí občany ve většině států (přesné číslo nevím), určitě New York, Florida.

V USA je mnoho velkých problémů, kdo tam byl,tak ví, ale z něčeho si lze vzít pozitivní příklady.

Náš Senát schvaluje Prezidentovy návrhy Úst. soudců,kteří slouží 10 let.Ostatní soudci jsou doživotní a neodvolatelní.Policejní Prezident je jmenován ministrem vnitra,nikoli volen.Také krajští a okresní šéfové policie,st.zástupci jsou jmenováni, období neomezeno.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

13. 3. 2011 10:02
Šest let času na přemýšlení o tom ......

....... co udělám až mě pustí.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

14. 3. 2011 11:23
Re: Šest let času na přemýšlení o tom ......

Ono to jde i jinak - postřílet všechny zloděje, aby nezůstali svědci - naházet je do přehrady a spolehnout se na schopnosti "naší policie". To by ale musel být jeden na podobné řešení předem připraven - a proč ne, když stát  se prakticky stává zločineckou organizací profitující na zotročení vlastních "občanů".

0 0
možnosti
JH

hurkajan

13. 3. 2011 8:09
bezvadně napsané

co se týče soudů tady je situace ještě mnohem mnohem více frustrujícíR^

0 0
možnosti

Petr Šindelář

13. 3. 2011 6:57
karma

Hezky jste to napsal, mě se to na mém blogu tak hezky nepovedlo...R^

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

12. 3. 2011 9:58
Je to složitější

V roce 1889 musel newyorský soud ve slavném případu Riggs v. Palmer rozhodnout, zda dědic, uvedený v závěti svého dědečka, může na základě této závěti dědit, třebaže kvůli tomu, aby dědil svého dědečka zabil. Soud řekl: "Je nepochybně pravda, že na základě zákonů upravujících dědění, vykládáme-li je doslovně a nelze-li jejich účinek a působení nijak a za žádných okolností ovlivnit nebo modifikovat, přechází majetek na vraha." Soud však šel dál a poznamenal: "Působení a vliv všech zákonů lze ovlivňovat obecnými, zásadními maximami obecného práva. Nikomu se nesmí dovolit mít prospěch z vlastního podvodu, využívat vlastního protiprávního jednání, opírat žalobu o vlastní nepravost nebo nabývat majetku vlastním zločinem." Vrah tedy své dědictví nezískal.

U nás stojí na straně mediálně známých podvodných firem přímo vedení České advokátní komory (Předseda - Bestoutdoors, Místopředseda - EO Servis). Musí tedy cíleně vytvářet prostředí, aby u nás "vrah své dědictví získal. A TOTO JE DůSLEDEK!

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

10. 3. 2011 18:37
vitej

Nacezi, dobrej clanek, vzdycky jsem si rikal, ze by te blog mohl bavit. No a je videt, ze ses nasel. Pokud das dalsi ze svych oblibenych kontroverznich temat co uz v hospode poslouchame snad pul stoleti, jen ses v nich cim dal radikalnejsi, tak o uspech na blogu nouzi mit nebudes. Mej se a pozdravuj v rkacku. J

0 0
možnosti
JN

pepinolupino

10. 3. 2011 15:18
Smutné...

A nejsmutnější na tom všem je, že při sledování naší bezpečnostní situace se na mysl vkrádá lehce nostalgická vzpomínka na paragraf například "trestný čin příživnictví" nebo "krádež majetku v socialistickém vlastnictví", a potom se chce jen povzdychnout ...zlatí komunisti

0 0
možnosti
C

carolusI

10. 3. 2011 14:42
Navrhuji

zveřejnit adresy soudců NS aby zloději věděli, kde budou vítáni. Vzhledem k platům soudců doporučuji opakované návštěvy alespoň jednou měsíčně.;-D

0 0
možnosti
RK

semelik

13. 3. 2011 14:20
Myslíte, že by se tam při odchodu dalo dostat kafe?

0 0
možnosti
H

Host8

10. 3. 2011 13:06
Právní stát

nám tu opravdu chybí. Vymahatelnost téměř nulová. Přístup k právu vláda ještě nadále znesnadňuje zvyšováním soudních poplatků. Další instituce, které dohlíží nad některými segmenty práva / např. pracovního či spotřebního trhu/ jsou zřizovány spíše alibisticky bez reálných pravomocí účinně zasáhnout.

0 0
možnosti
C

carolusI

10. 3. 2011 14:45
Re: Právní stát

A to si činnost těchto institucí platíme dvakrát. Jednou v daních a podruhé v poplatcích.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10646x
Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Seznam rubrik