Národ Putinových agentů

5. 01. 2017 18:30:07
Vždy, když se vláda nějakého státu ocitne v úzkých a její vlastní občané jí přestanou důvěřovat, najde si nějakého vnějšího nepřítele a začne s ním urputně bojovat.

Boj je ovšem veden takřka bez vyjímky uvnitř státu s vlastními občany, kteří jsou označeni za kolaboranty, pátou kolonu a nebezpečí pro zavedené pořádky.

Za císaře pána vysedávali po hospodách udavači, za komunistů se rušil Hlas Ameriky a bojovalo s vrahy z Wall Streetu a teď, teď za všechno může Putin a jeho hybridní hackeři. Za to, že vyhrál Trump. Za to, že lidi odhlasovali Brexit. Za to, že nemá nikdo rád Evropskou Unii. Za to, že lidi nepodporují “umírněné rebely” v Sýrii. A za všechno ostatní taky.

A proto se Evropská Unie „vyzývá Komisi a členské státy, aby posílily svou schopnost čelit dezinformacím a propagandistickým kampaním zaměřeným na obyvatele EU.“ A proto naše vláda, věrný a loajální to sluha Brusele, rozhodla ustanovit „Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám“.

Toto centrum se bude podle vlastních slov věnovat: “monitorování hrozeb spojených přímo s vnitřní bezpečností státu, což předpokládá široké pole hrozeb a potenciálních incidentů v oblasti terorismu, útoků na měkké cíle a bezpečnostních aspektů migrace, extremismu, hromadných akcí, narušování veřejného pořádku a různé trestné činnosti, ale právě i dezinformačních kampaní se vztahem k vnitřní bezpečnosti státu. Na základě monitoringu bude centrum detekované problémy vyhodnocovat a přicházet s návrhy věcných i legislativních řešení, která bude v případě potřeby i realizovat. Zároveň se bude věnovat šíření odborných informací a osvětě o daných problémech směrem k laické i odborné veřejnosti.”

Jinými slovy, centrum bude fízlovat co si lidi myslí a co čtou, pokud dospěje k názoru, že si myslí a čtou něco špatného, bude se jim to snažit vymluvit, eventuelně jim to nějak zatrhnout (přicházet s návrhy legislativních řešení) a když jim to bude připadat přes čáru, tak bude udávat policii a ta už si na ně posvítí.

Liberálové si z toho vzali jen tu poslední větu a teď tvrdí, že to bdue vlastně jen takové osvětové středisko.

k-anarchistum

Náš úřad vznikl podle německého vzoru, kterému symbolicky šéfuje bývalá agentka Stasi a který má možnost přímo cenzurovat Facebook, předvolávat si lidi a trestat je za jejich projevy. Ministerstvo pravdy jak z 1984.

Fascinující na tom je, že nad tímto krokem chrochtají blahem lidé, kteří se považují za liberály, demokraty, mají strašný strach z nové totality a strašně nenávidí komunisty. A většinou argumentují tím, že “hloupá lůza, která věří blbostem na internetu aspoň pozná co je to pravda” eventuelně, že je potřeba se bránit RUSKÉ PROPAGANDĚ a stát má právo se jí bránit. To, že použijí stejné prostředky, jako používali právě komunisté proti “propagandě” západních mocností, jim zřejmě nevadí.

010cfa1be7_62354309_o2

Ruská propaganda

Když někdo tvrdí, že je proti nám vedena kybernetická válka a jsme terčem ruské propagandy, představím si pod tím síť placených agentů a médií, která píše podle pokynů zasílaných z centrály v Kremlu. Tak se to snaží prezentovat i mainstreamová média, která vycházejí především ze seznamu dezinformačních proruských webů “think tanku” Evropské hodnoty (jak příznačné jméno pro ideologickou organizaci jejiž nejviditelnějším představitelem je šestadvacetiletý bývalý pornohrerec).

Když se na ten seznam nebezpečných webů podíváte, zjistíte, že drtivá většina z nich jsou buď jakési obskurní směšně vypadající amatérské projekty, část naprosto mimózní haluze typu Prvopodstata a Osud.cz, kde se scházejí všelijací pošahaní spiritisté, léčitelé a fanoušci UFO kteří občas rozjedou i nějakou konspirační teorii. Skutečné weby, které jsou opravdu nějak provázané, nebo financované Ruskem a mají čtenost větší než osobní stránka Pepka Vyskoče, byste spočítali na prstech jedné ruky. Aeronet, Sputnik, AE24...

Do toho všeho Evropské hodnoty hezky zamíchaly i weby zcela normální, které ovšem mají špatný pohled na svět, nemají rádí EU, nebo otiskují věci, které se Jakubovi Jandovi nelíbí. Když nemáte rádi EU, jste totiž hned Putinův placený agent. Všichni musí mít rádi EU!

Škoda že si na mě Putin nevzpomněl když posledně rozesílal žold páté koloně... Nevím co dělám špatně.

Na seznamu tak jsou Parlamentní listy, které se vyznačují nikoli tím, že by je platil Kreml, ale že otisknou takřka cokoli. Ze všech stran, tedy i té proruské. Kdyby jim chtěl dát rozhovor Matěj Stropnický, vsadím se, že by neváhali ani sekundu. Jen nevím, jestli by to z nich pak udělalo web ekoteroristický...

668x310_rp1989

Jistě chápete kam tím mířím. Když někdo o něčem píše, nezmaná to, že si to taky myslí. Prostě o tom informuje. To by tak nějak měla být podstata žurnalistiky. A pokud si to i myslí, neznamená to, že je něčí agent, ale že si to prostě opravdu myslí, protože ho jeho životní zkušenost přivedla k takovému postoji. A je plné právo deklarované ústavou, aby takový člověk mohl tento svůj názor svobodně hlásat. Ministerstvo vnitra se do toho nemá co montovat.

Stát nemá co provozovat noviny, nebo tiskové agentury, které budou říkat občanům co si mají myslet. Pokud Sobotkovi vadí co o něm někdo vykládá, ať udělá tiskovku a řekne, že je to blbost, napíše blogísek, kde to uvede na pravou míru (Parlamentní listy mu ho jistě rádi otisknou), nebo, pokud to překročí jistou hranici, ať dá pomlouvače k soudu. Nebo ať táhne k čertu. A to platí pro kohokoliv. Nikdo nemá co chodit po školách a vykládat tam za peníze z dotací dětem, že být proruský je špatně, jako to dělá Člověk v tísni. Být proruský nebo proamerický je osobní volba každého z nás. A pokud se obyvatelé této země rozhodnou, že chtějí otočit kormidlo na východ, je to jejich naprosto legitimní volba. Primárním důvodem k takovému rozhodnutí nebude propaganda, ale naprostá odtrženost establishmentu od zájmů svých voličů, kterou vidíme dnes a denně.

O tom, jestli budeme proruští, proameričtí, proevropští, nebo izolacionističtí rozhodují voliči ve volbách a přesvědčovat je o své pravdě může kdokoliv v rámci svobodné demokratické soutěže. Stejně tak Janda, Sobotka, Putin, Čína, Schulz, nebo Trump.

ALE ZA SVOJE!

Nikoliv prostřednictvím nějakého státního fízl úřadu, “neziskovky” placené ze státních dotací, státní reklamní kampaně placené z našich daní (tomu se říká propaganda), nebo skrze veřejnoprávní média. Však my už se rozhodneme komu to hodíme. A jestli to hodí 60% lidí proruskému populistovi, tak to je holt demokracie. Měli jste se víc snažit jim vysvětlit, že je to blbost.

Je totiž dokonalou ukázkou neuvěřitelné neschopnosti, když dokáže státní aparát a politický establishment, který má k dispozici miliardami dotované veřejnoprávní média, stovky milionů na volební kampaně a na jehož straně jsou takřka všechny mainstreamové média, prohrát s nějakým dezinformačním webem, který vede nějaký PR agent za pár korun a píše tam nesmysly. To je něco asi opravdu špatně. S tím státním aparátem.

Čímž se dostáváme k bodu 2.

Kdo to čte?

Zastánci cenzury se nám snaží vsugerovat, že kdo čte weby ze seznamu je blbec a je mu potřeba předložit pravdu na zlatém podnose, aby pochopil jaký je bloud. Některé weby ze seznamu přitom čte opravdu dost lidí, takže tím nepřímo dávají najevo, že si o hodně spoluobčanech myslí, že jsou nesvéprávní idioti, co nemají právo na vlastní názor. Názor, který je potřeba těmto debilům předložit, je pak shodou okolností shodný s názorem jejich. Protože oni jsou chytří a mají pravdu. Koho mi to jenom připomíná...

Když pominu aroganci tohoto postoje, nemůžu si nevšimnou jeho naprosté idiocie. Tak především. Ty “správné” názory už předkládá “blbcům” veřejnoprávní televize a rozhlas. Výsledkem je, že “blbci” se na to přestali koukat, začali číst Sputnik a čtenost Parlamentních listů, přes veškerou snahu o jejich diskreditaci, raketově stoupá. Strategie “pojďme udělat stránku, kde budeme psát, že Sputnik lže a mazat skupiny na Facebooku, kde si sdílejí ty jejich bludy” je vskutku kontraproduktivní ryzí demence.

udavac.jpg

Jediným výsledkem této snahy je, že lidé s nahlodanou důvěrou vůči establishmentu, jí zcela ztratí a stovky tisíc uživatelů ze zrušených skupin se přesunou na ryze ruskou alternativu Facebooku VK.com. Což se děje.

Ono totiž i relativně hloupému člověku dojde, že když se režim bojí disentu a slov v tisku, asi má proč a něco není úplně v pořádku. A když už někomu kdo není proruský agent bude nějaký proaktivní udavač jako Janda neustále tvrdit, že proruský agent je, protože čte Parlamentní listy, tak docílí akorát tak toho, že si daná osoba řekne: “No když myslíte, tak teda just jo!” Což se taky děje.

Proč to čte?

Základní předpoklad dokonalého vzdělaného tolerantního nadčlověčího rusofoba je, že to čtou idioti, protože... protože to jsou idioti. Eventuelně protože jsou zmanipulovaní populistickým informacemi z dezinformačních webů...

Ve skutečnosti to někde musí mít začátek. Někdy si člověk, který sleduje zprávy v televizi, kde se mu předkládá v zásadě konformní, proestablishmentový obraz reality říct, že tomu nevěří a začít věřit někomu jinému. A ten okamžik je jádrem pudla.

To se tak kupříkladu stane, že se na Hradčanském náměstí je demonstrace, na které jsou podle policie tisíce lidí a v reportáži České televize z místa vidíme reportéra zabraného tak, aby za ním bylo vidět co nejmíň osob, kterak tvrdí, že na místě je asi 300 demonstrantů.

Když se to na sociálních sítích tak trochu proflákne, tak večer rázem nějací divní lidé natočení na velmi divném videu ve společnosti policistů, zapálí budovu levicových aktivistů a rázem je z hořící záclony zpráva měsíce a o demonstraci se mluví maximálně jako o příčině této tragédie. Přestože sami levicoví aktivisté dokáží během pár dní zjistit kdo tu záclonu zapálil, věc zůstane navždy nevyšetřená a už se o ní nikdy více nemluví.

Když ovšem Bursík s Kalouskem a pár desítkami příznivců na stejném místě o pár měsíců později nejsou vpuštěni k hradu, je z toho opět zpráva měsíce, která se omílá každý den. Kdo přesně rozhodl, že demonstrace a názor na něco tisíců lidí, je méně důležitá, než demonstrace a názor na něco jiného několika desítek lidí? Kdo rozhodl a na základě čeho, že 100 Topkařů je důležitějších než 10.000 Konvičkovců?

Nebo se tak stane, že jsou v Americe volby a ČT a Český rozhlas se chovají jako tisková kancelář Hillary Clintonové. A tak se v průběhu dvouhodinové cesty po dálnici dozvíte z rádia asi 30x po sobě, jakých strašných zločinů se dopustil Donald Trump, přičemž drtivá většina jsou nepodložené domněnky, spekulace, pomluvy, úplné banality, nebo vyložené lži.

Večer v rozhlasovém bloku pro komentáře pak čtyři z pěti komentářů jsou převzaté pouze z levicových médií typu CNN, nebo Guardian a pojednávají výhradně o tom, že Trump je nový Hitler a má v plánu rozpoutat třetí světovou válku. Pokud vám přijde, že přeháním, tak nepřeháním. Jsem pravidelným posluchačem ČRo+ a z jejich vysílání jsem měl dojem, že volby probíhají u nás a proti Clintonové kandiduje kombinace Hitlera, Stalina a Saurona. O Clintonové jsem se překvapivě nedozvěděl nic. Co jsem po této masírce udělal? Začal jsem číst Breitbart. Jediné místo na internetu, kde se o Trumpovi dalo dočíst i něco jiného, než historky o tom kolik znásilnil dětí.

Stejné to bylo s Brexitem.

Stejné je to i u relativně neškodných, ale vzhledem k situaci nevhodných událostí. Když ve Francii stávkují tisíce policistů proti neutěšené bezpečnostní situaci v zemi, nedozvíte se z oficiálních médií nic. Zadejte si do googlu “stávka policistů ve Francii” První text bude z Parlamentních listů, další ze Stop multikulti, dále Pravý prostor, AC24 a Sputnik. Čili buď weby ze seznamu Kremli Watch, nebo různé samizdatové blogy. Jediný mainstream je Seznam.cz Demonstrace přitom skutečně proběhly a proběhly v zásadě opravdu tak jak o nich tyto média psala. Pro mainstream je to ale asi nedůležité. Za to když se sejde pět demonstrantů proti Putinovi u Ruské ambasády, prezentuje se to pomalu jako počátek revoluce.

Kdy začala mainstreamová média informovat o sexuálním násilí na Silvestra v Německu? Po tom co se to rozšířilo po sociálních sítích a situace byla neudržitelná. A co jsme se v souvislosti s touto aférou začali dozvídat? Že nám oficiální média, policie a vlády roky zamlčovaly skutečnou situaci. Roky byly zprávy alternativních médií o nárůstu znásilnění ve Skandinávii označované jako rasistické xenofobní lži a najednou se začaly vynořovat doposud “neexistující” statistiky, mapy no-go zón a svědectví vysoce postavených policistů o tom, kterak je situace dál neudržitelná a v zásadě zcela odpovídá “rasistickým hoaxům” z alternativních blogů.

Ohledně uprchlické krize nám televize předkládala srdceryvné obrázky zubožených rodin z dětmi které tu kope rasistická novinářka, tu se v zoufalství přivazují ke kolejím. Neziskovky vyvracející hoaxy už ovšem taktně mlčely, když se ukázalo, že paní se novinářka se od údajně nakopnutého uprchlíka prokazatelně ani nedotkla, že pán co se hystericky válel po kolejích tam se svojí ženou a dítětem násilím praštil jak s pytlem cementu.

Kde byl demagog.cz když většina českých médií zcela špatně a lživě přisoudila výroky Borise Johnsona Nigelu Farageovi a dělala z něj následně lháře a pitomce, který oklamal voliče při hlasování o Brexitu, což byla čirá lež a dezinformace?

Když západ rozpoutal válku v Iráku na základě lživých, ničím nepodložených zpráv o zbraních hromadného ničení, všichni jsme byli na stejné lodi – zničte Saddáma! O pár set tisíc mrtvých později a miliardách dolarů utracených v nesmyslném konfliktu, který rozpoutal peklo náboženského násilí, občanskou válku a zplodil ISIS, když se ukázalo, že to byla lež a Saddám žádné zbraně neměl, nestalo se nic. Nikdo není hnán k zodpovědnosti. Hlídací psi mlčí. Mají totiž plné ruce práce s psaním o ruské genocidě nevinných civilistů ve východním Allepu. Kdo by snad chtěl tvrdit, že to tam možná probíhá trochu jinak, bude šmahem označen za ruského agenta... Tak jako Tereza Spencerová, která je sice držitelkou prestižní ceny za žurnalistiku, v Allepu osobně byla, ale nepíše podle notiček jako ostatní.

Sociální sítě a alternativní média se stala často jediným zdrojem informací. Pokud se chcete v dnešní době dozvědět ruský pohled na to co a proč Rusové někde dělají, nedozvíte se ho jinde než na blozích různých osobností chčijících proti větru, na Facebooku, Parlamentních listech, nebo Sputniku.

Často jsou to informace nepřesné, zkreslené, špatné, nebo záměrné dezinformace, ale pořád je aspoň něco z toho pravda, kterou jinde nenajdete. Většina lidí vcelku nepochybuje, že Rusové často a nestydatě lžou, bohužel stejně tak nestydatě lžou i média a establishment náš.

Nebo ještě hůř, některé věci jsou prostě TABU a vůbec se nedozvíte, že se dějí. A když nic lepšího není, většina lidí se spokojí s tím co je – alternativní média. Moderní samizdat.

Ti hloupější tomu začnou věřit bezmezně.

Ti ještě hloupější proti tomu chtějí bojovat cenzurou, udáváním a Ministerstvy pravdy.

Přitom by stačilo přestat lhát, manipulovat a zneužívat veřejnoprávní média k propagandě. Jestli je totiž něco horšího než propaganda nepřátelské mocnosti, která se dá celkem očekávat, je to propaganda vlastni vlády s cílem manipulovat s těmi, kterým má sloužit.

Autor: Dan Vávra | čtvrtek 5.1.2017 18:30 | karma článku: 39.78 | přečteno: 2704x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 24.65 | Přečteno: 458 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.12 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 26 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 9934

Dělám videohry. Dřív jsem tu měl napsané, že jsem liberál, ale to bylo před tím, než se zcela otočil význam toho slova. Jsem tedy v něčem konzervativec, v něčem libertarián, ale škatulky my jsou vlastně zcela ukradené a řídím se podle sebe.

Facebook

Twitter

Instagram

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...