Dan Vávra

Kočí, Tluchoř a "blbý" policista

15. 04. 2011 15:31:38
Pěkně se nám ta Bártakiáda vybarvuje. Tluchoř přiložil poleno do ohně novým obviněním Radka Johna z fízlování. Co tím chtěl básník říci a co si o tom máme myslet?

Petr Tluchoř dramaticky prohlásil následující: "Nyní je zde navíc důvodné podezření ze zneužití policie ke sledování ústavních činitelů a nezákonnému omezování jejich svobod a zásahu do výkonu jejich pravomocí..."

Dále to okořenil klasickou dramatickou rétorikou, ve které zaznívaly hlášky typu: VV jsou politická divize ABL, infiltrace demokratické moci, nezákonné nahrávání, nezákonné omezování svobod a pravomocí ústavních činitelů, spáchání trestného činu neoprávněné nakládání s osobními údaji, zneužití pravomoci veřejného činitele, setrvání Johna na ministerstvu je ohrožení demokracie v této zemi...

Nečas následně označil policistu za blba.

Nevím, jestli si to John nevycucal z prstu. Nevím, jestli Radek John nezaúkoloval nějakého policistu. Nevím, jestli to celé není úplná blbost.

Jedno ale vím - Tluchoř byl dříve obviněn, že s Kočí několik měsíců plánoval diskreditaci VV a že je to on, kdo tahá za nitky v pozadí. Dost vehementně se bránil, že to není pravda, nic neplánoval a s nikým se nescházel. Teď někdo tvrdí, že se scházel. Mě kdyby někdo obvinil, že jsem se s někým scházel, že mě při tom viděl a nepřímo tak naznačoval, že jsme spolu kuli pikle, tak by první co bych řekl bylo: S NIKÝM JSEM SE NESCHÁZEL A NIC JSEM S NÍM NEPLÁNOVAL. ZDROJ RADKA JOHNA LŽE. TEČKA. Tedy, řekl bych to, pokud by to byla pravda.

Tluchoř nic takového neřekl. To znamená, že se ASI scházel a kul a tak kolem sebe musí kopat.

Podle mě je mnohem větší "ohrožení demokratické moci", když se jeden poslanec schází s poslankyní konkurenční strany a ta následně podá trestní oznámení na vlastního mnistra a rozpoutá největší politický skandál jaký naše země zažila. Je podle mě docela nebezpečné, když tento poslanec tvrdí, že se s nikým nescházel a tím pádem dost možná lže. Kdybych ho viděl jak se schází, taky bych ho naprášil. Lhát se nemá. Kdo lže ten krade.

Nevím, jestli policista, který to viděl a řekl, porušil nějaký zákon. Podle mě jednal v zájmu nás všech a zřejmě bych jednal stejně. Možná bych to nedával Radku Johnovi, ale rovnou médiím. Nejsem si ovšem jistý kterým.

Komické je i obvinění neznámého policisty ze "zneužití pravomoci". Podle této logiky, když by Radek John hledal Kočí v parlamentu a zeptal se na chodbě hlídajícího policisty: "Neviděl jste tady Kristýnu?", tak by mu tento nemohl odpovědět, že právě zaplula s Tluchořem do kanclu? Když jeden člověk pracující ve sněmovně oznámí jinému, který tam taky pracuje, že viděl třetího, který tam taky pracuje, že ho viděl jak jde do kanceláře, je to nějáký zločin? A kdyby to Radkovi neřekl policajt, ale třeba Grebeníček, bude to taky zneužití pravomoci? Ale no tak!

Tahle informace leccos vypovídá o bídném stavu naší mrdiální scény. Celá tahle kauzička se celý den omílá ve všech médiích ze všech stran. Doposud nepadla na Tluchoře ta nejdůležitější otázka, na kterou bych se zeptal jako první:

Scházel jste se pane poslanče se slečnou Kočí? A pokud ano, co jste spolu dělali?

Osud, motiv a přečin toho chudáka policisty, je totiž vzhledem k okolnostem zcela nepodstatný.

Zdá se mi, že naši drazí novináři kladou politikům dost hloupé a nedůležité otázky. Otázkou je, jestli to je tím, že jsou úplně blbí, nebo něčím jiným.

Celá ta věc se totiž zase rozplizává zcela nežádoucím směrem, jako se to ostatně děje vždy. Novináři a politici nám zase podsouvají, že je důležité udržet vládu, pokračovat v reformách a zabránit krizi. Teď přece není důležité, jestli bude "zodpovědně" pokračovat vládní "koalice". Teď je důležité vyšetřit celý tenhle skandál a zbavit se všech, kteří jsou v něm namočení. Jakékoli tanečky okolo to všechno jen zhoršují. Novináři, policie i politici by se proto měli ptát na následující otázky:

    1. Dopustili se Bárta, John, nebo VV nějakých trestných, nebo nemorálních činů?
    2. Dopustili se Škárka, Kočí, Huml, Tluchoř nějakých trestných, nebo nemorálních činů?
    3. Pokud ano, proč se jich dopustili?
    4. Jaký záměr sledovali?
    5. Kdo stojí v pozadí?

Výsledkem by mělo být, že všichni, kteří se něčeho dopustili, skončí v politice a pokud možno i ve vězení.

    1. Politické strany se budou muset očistit od všech lidí, kteří v tom jsou namočení.
    2. Budou nové volby.
    3. Voliči nebudou volit ty, kteří se nedokážou oprostit od těchto praktik.
    4. Změní se volební zákon a legislativně upraví financování politických stran.

Scénář, že se všichni "nějak" dohodnou a pojede se dál ve stejné sestavě, snad nikdo ani nemůže myslet vážně. Současné vládní strany jsou pro normálního člověka naprosto nevolitelné. Doufám! A když se člověk zamyslí, tak nevolitelné jsou prakticky všechny strany. Jen blázen si může myslet, že ČSSD se celá tahle věc vůbec netýká.

Více mých blogů na toto téma naleznete zde:

Mílá inkvizice z iDNES

Bártakiáda

A DOST!

Autor: Dan Vávra | karma: 32.83 | přečteno: 2603 ×
Poslední články autora